Wij zijn gesloten op:

Goede Vrijdag - 7 april, vanaf 17.00 uur | Tweede Paasdag - 10 april | Koningsdag - 27 april | Dodenherdenking - 4 mei, vanaf 17.00 uur | Hemelvaartsdag - 18 mei | Tweede Pinksterdag - 29 mei

 

Isabel Hofma voorleeskampioen regio Apeldoorn/Noord-Veluwe

Gepubliceerd op: 16 maart 2023 08:41

De regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd is gewonnen door Isabel Hofma uit Apeldoorn. Woensdagmiddag 15 maart organiseerden CODA en de Bibliotheek Noord-Veluwe deze regionale ronde voor de kampioenen uit Apeldoorn en de Noord-Veluwse gemeenten. Negen voorleeskampioenen uit de regio streden om een plek in de provinciale finale.

Negen lokale voorleeskampioenen
In de zaal waren medeleerlingen, ouders en leerkrachten aanwezig om hun eigen kampioen aan te moedigen. Er was een gezellige sfeer in de zaal en het publiek leefde mee met de verhalen. Bij de voorleeswedstrijd lezen leerlingen voor uit een door hen zelf gekozen boek. De schoolkampioenen wisten het publiek te boeien met de verschillende verhalen.

Naast winnares Isabel Hofma namen ook de volgende lokale voorleeskampioenen deel aan de regionale ronde bij CODA in Apeldoorn:
Nienke Kerstjens (Apeldoorn), Hannah Slootweg (Heerde), Saar Slegers (Epe), Jinte Egberts (Wezep), Hanne Dijkkamp (Vaassen), Inge-Roos Beernink (Apeldoorn), Isa Zeelen (Hattem) en Lisa Zwep (Elburg).

Winnares Isabel Hofma las voor uit Dickie en Giga worden keihard aangevallen! door Oirik. Isabel wist te boeien met dit levendige en vrolijke verhaal. Het is een graphic novel, maar de toehoorders misten de illustraties niet.

Jury
De deskundige jury werd gevormd door de beide bibliotheekdirecteuren mevrouw Carin Reinders (CODA) en mevrouw Hetty van de Weg-Hendriksen (de Bibliotheek Noord-Veluwe). Het was lastig voor de jury, want één ding is zeker: voorlezen kunnen deze leerlingen uit groep 7 of 8 als de beste. Het zijn allemaal terechte winnaars van de lokale ronde van de voorleeswedstrijd in hun woonplaats.
Isabel Hofma gaat nu door naar de provinciale finale in Arnhem, waar de Gelderse voorleeskampioen gekozen wordt. De Gelderse kampioen gaat naar de landelijke finale op 24 mei in Utrecht. Daar wordt uit de 12 provinciale voorleeskampioenen de Nationale Voorleeskampioen 2023 gekozen.

Over De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Stichting CPNB en de Vereniging van Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk.
Meer informatie via de website: denationalevoorleeswedstrijd.nl.