Jaarverslag Bibliotheek voor wethouder Broekhuis

Gepubliceerd op: 3 juli 2018 08:19

Wethouder Broekhuis van de gemeente Hattem heeft het jaarverslag van de Bibliotheek Noord-Veluwe in ontvangst genomen. Hetty van de Weg, directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe, overhandigde haar het jaarverslag in de bibliotheek in Hattem

Voor wethouder Broekhuis was dit de eerste kennismaking met het bibliotheekwerk in haar functie als wethouder, maar vanuit haar functie in de raad heeft zij het werk van de Bibliotheek Noord-Veluwe steeds gevolgd. Bij de overhandiging van het jaarverslag is wethouder Broekhuis bijgepraat over de activiteiten van de bibliotheek op de gebieden lezen, leren, informeren en participeren. Wethouder Broekhuis vindt voorlezen, op school en thuis, heel belangrijk voor de taalontwikkeling. Ze is daarom blij dat het lidmaatschap van de bibliotheek gratis is voor kinderen tot 18 jaar, waardoor alle kinderen op de Noord-Veluwe toegang hebben tot duizenden lees- een voorleesboeken.

Bibliotheekdirecteur Hetty van de Weg lichtte de nieuwe vorm van het jaarverslag toe, waarbij de 5 thema’s Lezen, E-varia, Robotica, Taal en Walk&Talk centraal staan. Over ieder onderwerp is naast informatie ook een interview met een medewerker te vinden. Daarnaast is in het jaarverslag een overzicht van de activiteiten die in 2017 plaatsvonden te vinden en is er cijfermatige informatie over uitleningen, leden en mediabezit. “Met deze nieuwe vorm van het jaarverslag benadrukken we de hoofdthema’s uit ons beleid” aldus Hetty van de Weg.