Jaarverslag Bibliotheek voor wethouder Broekhuis

Gepubliceerd op: 25 juni 2019 16:00

Wethouder Broekhuis heeft het jaarverslag van de Bibliotheek Noord-Veluwe in ontvangst genomen. Hetty van de Weg, directeur van de bibliotheek, overhandigde haar het jaarverslag.

Verdiepen in bibliotheek activiteiten
Voor wethouder Broekhuis is het belangrijk dat de bibliotheek zich inzet voor de inwoners van Hattem. Ze zal het jaarverslag, net als voorgaande jaren, met veel belangstelling lezen en zich verdiepen in de bibliotheek activiteiten van 2018.
Voor directeur van de Weg is de rol van de bibliotheek duidelijk: “Als Bibliotheek Noord-Veluwe hebben we invloed op het persoonlijk leven van heel veel inwoners. Dat begint al kort na de geboorte met Boekstart en houdt eigenlijk niet meer op! Ook op hogere leeftijd is de bibliotheek van persoonlijke waarde voor velen op het gebied van taalvaardig en digivaardig.”

5 thema’s
Het jaarverslag geeft aan de hand van 5 thema’s een beeld van het werk van de bibliotheek in het afgelopen jaar. Zeer lezenswaardige interviews met gebruikers en vrijwilligers ondersteunen de informatie in de verschillende hoofdstukken. De vijf thema’s zijn Bieb & Maatschappij, Bieb & Web, Bieb & Taal, Bieb & Robotica en Bieb & School. Daarnaast is cijfermatige informatie over het aantal leden, uitleningen en media opgenomen.