Bezoekers weer welkom!

Na het versoepelen van de coronamaatregelen zijn bezoekers voor steeds meer zaken welkom in de bibliotheekvestigingen. We vragen daarbij wel aandacht voor een aantal voorwaarden en richtlijnen. Lees meer

Jaarverslag Bibliotheek voor wethouder Vos

Gepubliceerd op: 18 juni 2020 14:28

Bij de inmiddels weer heropende bibliotheek in Oldebroek heeft Wethouder Liesbeth Vos het jaarverslag 2019 van de Bibliotheek Noord-Veluwe in ontvangst genomen. Hetty van de Weg, directeur van de bibliotheek, overhandigde haar het jaarverslag.

Blij met de initiatieven van bieb in deze tijd
Wethouder Vos is blij met de initiatieven van de bibliotheek in deze tijd. Ze vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners bij de bibliotheek terecht kunnen. Ze is dan ook verheugd dat de vestigingen in Oldebroek en Wezep weer enkele dagdelen per week geopend zijn voor bezoekers. Maar de initiatieven tijdens de gedwongen sluiting van de vestiging kan ze enorm waarderen. “Zonder de veiligheid van de inwoners in gevaar te brengen is er toch een manier gevonden om leners van boeken te voorzien.

Daarnaast was er een breed digitaal aanbod. Lezen, leesplezier en leesbevordering zijn belangrijke taken van de bibliotheek, naast de projecten op het gebied van de basisvaardigheden en mediawijsheid.”

Directeur van de Weg heeft de afgelopen periode, tijdens de gedwongen sluiting van de vestigingen, gemerkt dat het lezen en leesplezier voor veel leden van groot belang is. “Door het aanbieden van verrassingstasjes via de AfhaalBieb en de mogelijkheid om reserveringen af te halen konden leners ook tijdens de sluiting van de vestigingen toch lezen. We hebben hier hele leuke reacties van leden op gekregen, ze waren echt blij met hun boeken. Maar nu gaan we zorgen dat we ook onze andere werkzaamheden, veilig volgens de richtlijnen, weer kunnen gaan oppakken.
Voor alle leeftijden

Het jaarverslag geeft aan de hand van de hoofdstukken Kinderen, Jongeren, Volwassenen en Ouderen een beeld van het werk van de bibliotheek in het afgelopen jaar. Interessante interviews met medewerkers van de bibliotheek ondersteunen de informatie. In het hoofdstuk En verder in 2019 wordt een beeld gegeven van de activiteiten in het afgelopen jaar en als laatste is cijfermatige informatie over het aantal leden, uitleningen en media opgenomen.