Jaarverslag Bibliotheek voor wethouder Vos

Gepubliceerd op: 2 juli 2019 13:40

Wethouder Liesbeth Vos heeft het jaarverslag 2018 van de Bibliotheek Noord-Veluwe in ontvangst genomen. Hetty van de Weg, directeur van de bibliotheek, overhandigde haar het jaarverslag.

Breed werkterrein
Voor Wethouder Vos zijn verschillende facetten van het bibliotheekwerk van belang. “De bibliotheek heeft een breed werkterrein. De projecten op het gebied van de basisvaardigheden taal en digitaal zijn belangrijk, maar ook het bevorderen van leesplezier en mediawijsheid voor kinderen. De bibliotheek is er voor iedereen, jong en oud.” Directeur van de Weg sluit daar op aan. “Als Bibliotheek Noord-Veluwe hebben we invloed op het persoonlijk leven van heel veel inwoners. Dat begint al kort na de geboorte met Boekstart en houdt eigenlijk niet meer op!”

5 thema’s
Het jaarverslag geeft aan de hand van 5 thema’s een beeld van het werk van de bibliotheek in het afgelopen jaar. Zeer lezenswaardige interviews met gebruikers en vrijwilligers ondersteunen de informatie in de verschillende hoofdstukken. De vijf thema’s zijn Bieb & Maatschappij, Bieb & Web, Bieb & Taal, Bieb & Robotica en Bieb & School. Daarnaast is cijfermatige informatie over het aantal leden, uitleningen en media opgenomen.