Junior Dichter van de Noord Veluwe gezocht

Gepubliceerd op: 22 september 2023 14:43

Kinderen en jongeren die van schrijven en dichten houden kunnen meedoen met de verkiezing van de Junior Dichter van de Noord Veluwe. Na de verkiezing van de Dichter van de Noord Veluwe voor volwassenen is het nu tijd voor de dichters in de leeftijd tot en met 18 jaar. Cultuurplein en de Bibliotheek Noord Veluwe gaan samen op zoek.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens de Kinderboekenweek. Het thema van de Kinderboekenweek 2023 is “Bij ons thuis”. ‘Dit hoeft niet het thema van het gedicht te zijn’, vertelt Jan Bertil Pool van Cultuurplein. ‘Veel jonge deelnemers zullen waarschijnlijk een thema kiezen dat dichter bij huis ligt maar jongeren zijn natuurlijk verder in hun ontwikkeling en kunnen hun fantasie de vrije loop laten.

We zijn ook benieuwd of kinderen in de streektaal zullen dichten. De jury zal ter zijner tijd allerhande zaken meenemen in de keuze.’ Er zijn in Nederland best veel kinderen die van lezen en schrijven houden. Bij de jaarlijkse voorleeswedstrijd is er bijvoorbeeld een behoorlijke competitie. De gedichtenwedstrijd zal worden uitgezet via de cultuurcoaches van Cultuurplein richting de scholen en via de bibliotheken.

Op 10 juni jongstleden heeft Thomas Pannenkoek als eerste Dichter van de Noord Veluwe tijdens het Heerdelijk festival het startschot gegeven voor de zoektocht naar zijn junior collega.

Kinderen en jongeren kunnen hun gedichten (max.3) opsturen naar Marieke Kanis van de bieb. m.kanis@bibliotheeknoordveluwe.nl.