Leden Bibliotheek Noord-Veluwe lezen bijna 36.000 e-books

Gepubliceerd op: 20 februari 2020 10:44

35.894 e-books zijn er in 2019 geleend door leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Dat zijn er 2.239 meer dan in 2018. Inmiddels heeft 17,5% van de leden van deze bibliotheek een e-book account. Gemiddeld leenden zij 8 e-books per persoon vorig jaar.

Ieder jaar stijgt het aantal geleende e-books en het aantal leden dat e-books leent. Steeds meer mensen beschikken over een tablet of smartphone, waarmee de e-books makkelijk gelezen kunnen worden. Bovendien is het lenen van e-books gratis voor bibliotheekleden. Maar ook de e-reader wordt veel gebruikt, al werkt het lenen van de e-books voor de e-reader iets lastiger dan voor tablet en smartphone.
Voor meer informatie over de e-books of voor hulp bij het aanmaken van het gratis account of het lenen van e-books kunnen leden terecht bij het digitaal spreekuur.

Al enige jaren is er iedere maand een digitaal spreekuur in iedere gemeente van het werkgebied van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Dit spreekuur is niet alleen voor de e-books, maar ook voor informatie en uitleg over de apps van de bibliotheek, de LuisterBieb en de digitale bronnen van de Bibliotheek. Ook voor andere vragen, het oplossen van kleine problemen of tips en trucs voor de smartphone en tablet in het algemeen is ruimte op het digitale spreekuur.

De medewerkers van de Bibliotheek geven tijdens deze digitale spreekuren persoonlijke, 1 op 1 uitleg en technische ondersteuning. De uitleg is gratis. Het is de bedoeling dat bezoekers hun eigen tablet, smartphone of, voor vragen over e-books, hun eigen e-reader en laptop meenemen.

Data volgende spreekuren

  • maandag 2 maart Hattem
  • dinsdag 3 maart Elburg
  • woensdag 4 maart Heerde
  • donderdag 5 maart Epe
  • vrijdag 6 maart in Wezep

Steeds van 14.00 – 17.00 uur.

Het Digitaal Spreekuur is geen cursus, bezoekers kunnen zo aanschuiven en koffie/thee en wifi zijn gratis.