Basisregels voor iedereen en overal

Blijf thuis bij klachten en laat je zo snel mogelijk testen op het coronavirus | Houd 1,5 meter afstand van elkaar. | Was vaak je handen en hoest of nies in je elleboog. | Werk zoveel mogelijk thuis. | Vermijd drukte en reis zoveel mogelijk buiten de spits.

Mart Blankespoor winnaar Minecraft challenge vakantiespecial

Gepubliceerd op: 24 augustus 2021 08:03

Mart Blankespoor heeft de Minecraft Challenge vakantiespecial van de Bibliotheek Noord-Veluwe gewonnen. Mart ontving zijn prijs, in de vorm van een mooi boek, bij de Bibliotheek in Elburg.

De Minecraft Challenge vakantiespecial draaide om reizen en bijzondere bouwwerken. De 11-jarige Mart bouwde delen van het Witte Huis na, zoals een kamer en de fontein. Met als bijzondere aanvulling een limousine bij het Witte Huis. Zijn oudere broers en zus zijn super trots op Marts prijswinnende bouwwerk.

Mart bouwt niet alleen maar in Minecraft, hij bouwt ook echte hutten buiten. Daarnaast leest hij graag spannende boeken, hij heeft vooral veel oorlogsboeken gelezen. Mart is erg blij met zijn prijs en ziet nog heel veel nieuwe uitdagingen om in Minecraft te bouwen.

Minecraft Challenge
Bij de Minecraft Challenge worden jongeren tussen de 9 en 14 jaar meegenomen naar het verleden, heden en de toekomst met een bouwuitdaging via het populaire spel Minecraft. Om de paar maanden is er een nieuwe opdracht. De Minecraft Challenge is ontwikkeld door de Biebbouwers van ProBiblio, deelname kan alleen via de bibliotheek.

Nieuwe challenge
Komende maanden (september – november) is de opdracht om een fort van de Oude Hollandse waterlinie te bouwen. Vanaf 26 augustus is alle informatie over deze nieuwe challenge te vinden op deze website. Deelnemers kunnen hun inzending mailen naar educatie@bibliotheeknoordveluwe.nl.