Onderhoudende lezing Aaltje van Zweden

Gepubliceerd op: 2 februari 2018 12:15

Aaltje van Zweden heeft donderdag 1 februari een zeer interessante en onderhoudende lezing gegeven. Zo’n 120 belangstellenden waren aanwezig in ’t Huiken in Elburg.

De lezing was in de vorm van een interview door Els Baauw. Aaltje van Zweden is echtgenote van de bekende dirigent Jaap van Zweden en moeder van vier kinderen. Haar boek “Om wie je bent” is een indringend verhaal over haar eigen geschiedenis en over die van haar zoon Benjamin, die autisme heeft.

Naast het interview met Els Baauw waren er ook vragen vanuit het publiek, met name over autisme en de ervaringen van Aaltje van Zweden met het autisme van haar zoon. Aaltje van Zweden heeft in 2016 de Helene de Montigny prijs ontvangen voor haar grote inzet voor autisten.

De lezing van Aaltje van Zweden is een gezamenlijke activiteit van de Culturele Stichting Elburg, Bibliotheek Noord-Veluwe en de Elburger Boekhandel.