Opening studiecabines Bibliotheek Elburg

Gepubliceerd op: 17 maart 2018 11:49

Wethouder José Oosthoek heeft in Bibliotheek Elburg de nieuwe studiecabines officieel geopend. De officiële opening vond plaats in aanwezigheid van Marieke Kanis, teamleider van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Wethouder Oosthoek is blij met de nieuwe voorziening “De studiecabines in de bibliotheek in Elburg zijn een mooie aanwinst om elkaar te ontmoeten, om te studeren, rustig te kunnen lezen of om taalles te krijgen”.

Marieke Kanis is vol vertrouwen dat de studiecabines veel gebruikt gaan worden “Met de studiecabines voorzien we in een behoefte van klanten aan een rustige werkplek, een plek om af te spreken, te leren en elkaar te informeren. In Epe hebben we al bijna 2 jaar studiecabines, deze worden gebruikt door jong en oud. Er zitten studenten te leren, er zitten ouderen rustig te lezen en er worden 1 op 1 taallessen gegeven door de taalvrijwilligers. Er is gratis wifi en een stopcontact, ook werken met een laptop of tablet is daardoor mogelijk.”

Ook Jeroen Vloedbeld van stichting Wiel vindt de studiecabines een aanwinst “Een goed voorbeeld van "Samenwerken met boerenverstand" is de samenwerking tussen de Bibliotheek Noord-Veluwe en Stichting WIEL. Zo zorgen de medewerkers van WIEL elke ochtend voor de opening van de bibliotheek en staan tot na de lunch de leden te woord. Niet alleen "verdienen" wij daarmee extra werkruimte, maar vooral biedt ons dit de kans om met de bezoekers van de bibliotheek het gesprek aan te gaan. De nieuwe werkplekken bieden hiertoe helemaal mooie kansen om bijvoorbeeld even met iemand te praten, diens administratie door te nemen of samen aan een brief te werken, maar vooral biedt het de inwoners van Elburg de kans om te werken, iets door te nemen, aan een eindscriptie te werken of om in alle rust te studeren. Prachtig dat de Bibliotheek deze mogelijkheid in Elburg aanbiedt. Stichting WIEL zal zeker het gebruik van deze ruimten promoten.”

Kijk hier voor de openingstijden van bibliotheek Elburg.