Opperste concentratie bij programmeren in Bieb

Gepubliceerd op: 30 juli 2018 19:04

“Hartstikke leuk “ roept een van de deelneemsters van de programmeer workshop in de bibliotheek in Epe. “Geweldig” zegt een ander. “Soms lastig, soms makkelijk” vat een van de jongens in de pauze het eerste deel van de workshop samen. Afgelopen maandag werd in Epe de eerste workshop programmeren met de Roboc@r gehouden. In de Roboc@r zitten verschillende Fischertechnik modellen, die kinderen met behulp van een app op de tablet kunnen programmeren.

Nadenken en samenwerken
Een verkeerslicht, een wasmachine, een slagboom, een draaimolen: de diverse modellen moeten aan en uit, branden of knipperen, linksom en rechtsom draaien, omhoog en omlaag, stoppen of juist sneller, voldoende uitdaging voor de jonge programmeurs.
Dat het niet vanzelf gaat blijkt uit de concentratie waarmee de kinderen bezig zijn. Zodra de tablet en het Fischertechnik model verbinding maken ontstaat niet altijd het gewenste resultaat. Met logisch nadenken en goede samenwerking lukt het uiteindelijk toch om het model te laten doen wat de kinderen willen. Hoe ze zich dan voelen? “Trots!”

Nog plek
De workshop wordt gegeven van 30 juli t/m 23 augustus, in de bibliotheek in Elburg, Epe, Hattem, Heerde en Wezep. Kijk hier op welke data nog plek is en is meer informatie te vinden. De workshop is geschikt voor kinderen van 8-14 jaar.