Prijswinnaars bibliotheek actieweek 12,5 jaar Hart van Thornspic

Gepubliceerd op: 24 september 2019 12:47

Zaterdag 21 september zijn de prijzen uitgereikt van de drie wedstrijden die de bibliotheek in Doornspijk had georganiseerd ter gelegenheid van 12,5 jaar Hart van Thornspic.

Voor kinderen t/m groep 4 was er de mogelijkheid om een boekenlegger te versieren. De winnaar is Daniël Zwart met zijn fleurige boekenlegger met de tekst “Lezen is feest”. Hij ontving een boek.

Voor kinderen vanaf groep 5 was er een lastige opdracht: via een code die gevonden kon worden door verschillende raadsels op te lossen kon een boek worden geopend: Open het boek. De eerste prijs is gewonnen door Nienke van de Weg, de tweede prijs door Lisa Polinder. Zij ontvingen een boekenbon.

Voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar was er een fotowedstrijd met als thema Lezen. Uit de bijna 50 inzendingen hebben de bekende Doornspijker fotograaf André ter Velde en zijn vrouw Liesbeth, van atvfoto.nl, 2 prijswinnaars en een aanmoedigingsprijs gekozen. De winnaar van de eerste prijs is Eline van Beek met een prachtige zwart-wit foto van een lezend meisje. De winnaar van de tweede prijs is Anneliese Pothoven met een fleurige foto van het boek “De Boomgaard”, geplaatst in een appelboom. De winnaar van de aanmoedigingsprijs is Gerard Lokhorst met een indrukwekkende foto van het voorlezen bij Hart van Thornspic.