Rosalin Mulder voorleeskampioen Heerde!

Gepubliceerd op: 12 februari 2018 17:44

De voorleeswedstrijd van de bibliotheek in Heerde is gewonnen door Rosalin Mulder van de IJsselvallei uit Veessen. De lokale ronde is georganiseerd door de Bibliotheek Noord-Veluwe.

De voorleeswedstrijd van de bibliotheek in Heerde is gewonnen door Rosalin Mulder van de IJsselvallei uit Veessen. De lokale ronde is georganiseerd door de Bibliotheek Noord-Veluwe. 

Zeven basisscholen uit de gemeente Heerde namen donderdagavond deel aan de lokale ronde van de Voorleeswedstrijd, waar de schoolkampioenen voorlazen aan een volle zaal. De andere leerlingen die als schoolkampioen meededen aan de Voorleeswedstrijd in Heerde zijn Anna Koopman van Wereldwijs, Emma Renshoff van De Goede Herder, Fien Habernickel van De Horsthoek, Suzy Wilson van Het Talent, Merte Haas van De Spreng en Esther Horst van de Ds. Maasschool.

Toptalent

Rosalin werd door de jury omschreven als een toptalent als het om voorlezen gaat. Ze gebruikte de juist intonatie en het goede tempo van lezen.
In de zaal waren medeleerlingen, ouders en leerkrachten aanwezig om hun eigen kampioen aan te moedigen. Zij vormden een fantastisch publiek. De aanwezigheid van veel medeleerlingen maakte de voorleeswedstrijd tot een echt feestje van en voor de scholen. Alle schoolkampioenen verdienen een compliment, ze kregen de zaal van ruim 60 mensen stil bij het voorlezen van hun favoriete fragment.

Jury
Wethouder Berkhoff reikte namens de jury, die verder bestond uit mevrouw Hunink van Cultuurplein Noord-Veluwe en mevrouw Smit, medewerker van de Bibliotheek Noord-Veluwe, de beker uit aan Rosalin.

Spandoekenwedstrijd
Nieuw onderdeel van de voorleeswedstrijd is een spandoekenwedstrijd voor de aanwezige medeleerlingen. De voorlezers kiezen hierbij het beste spandoek van de avond. De winnaar van deze wedstrijd zijn de leerlingen van Wereldwijs. Zij hadden een rebus op het spandoek gemaakt. Hiermee hebben zij een boekenbon voor hun school gewonnen.