Ruim duizend leerlingen uit groep 3 bezoeken bibliotheek

Gepubliceerd op: 26 november 2019 13:40

Meer dan duizend leerlingen uit groep 3 bezoeken in november een van de vestigingen van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Juffen en meesters van ruim 40 basisscholen komen met hun leerlingen, die net leren lezen, langs voor een groepsbezoek.

Tijdens het bezoek wordt van alles verteld over de bibliotheek. De medewerkers van de bibliotheek lezen voor uit een prentenboek. De kinderen gaan aan de slag met letters en mogen zelf woordjes en zelfs zinnen maken. Het zelf letters zoeken is een favoriet onderdeel van het bezoek. Natuurlijk mogen ze allemaal ook een leuk boek uitzoeken om te lenen en thuis te lezen. Om die boeken mee te nemen krijgen alle leerlingen een mooi oranje tasje mee met de opdruk “de Bibliotheek maakt je rijker”.

Wij laten met deze bezoeken zien dat lezen niet alleen belangrijk is, het is vooral heel erg leuk om naar de bibliotheek te gaan. Daar zijn de kinderen het mee eens. Zodra ze een boek hebben uitgezocht beginnen ze meteen te lezen. Ook zijn ze blij verrast door de leuke informatieve boeken over dieren, beroepen en gedichtjes. Bij het terug naar school gaan is de meest gehoorde groet aan de medewerkers: “Tot vanmiddag mevrouw!”