Basisregels voor iedereen en overal

Blijf thuis bij klachten en laat je zo snel mogelijk testen op het coronavirus | Houd 1,5 meter afstand van elkaar. | Was vaak je handen en hoest of nies in je elleboog. | Werk zoveel mogelijk thuis. | Vermijd drukte en reis zoveel mogelijk buiten de spits.

Stop Motion filmpjes bibliotheek workshop het bekijken waard

Gepubliceerd op: 20 augustus 2021 12:13

In Epe maakten vier meisjes ieder hun eigen film tijdens de Stop Motion workshop van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Het resultaat van hun inspanning is zeker de moeite van het bekijken waard.

De workshop verliep perfect, volgens Marina en Elisa, die vanuit de bibliotheek de workshop begeleid hebben. “De deelnemers hebben thuis al nagedacht over het verhaal: waar gaat het over, wie doen mee en wat is hun rol? Wanneer moet wat gebeuren? De meisjes hadden hun eigen speelfiguren, zoals poppen, paarden en achtergronden meegenomen. Vanaf de eerste minuut gingen ze al aan de slag. Alle vier de deelnemers waren heel rustig, zelfverzekerd en stil. Ze wisten precies wat ze aan het doen waren. Geweldig om te zien!”.

Filmpjes op YouTube
Bij Stop Motion maak je verschillende foto’s na elkaar, waarbij je de figuren steeds iets anders neerzet. Door de foto’s snel achter elkaar af te spelen ontstaat er beweging waardoor kijkers echt een film zien. Nieuwsgierig naar de gemaakte films? Je kunt ze hieronder bekijken.

Woensdag 25 augustus is er een workshop Stop Motion in Elburg, aanmelden kan via onderstaande knop.

Stop Motion filmpje van Maud

Stop Motion filmpje van Leane