Taalpunten Heerde en Hattem zoeken Taalvrijwilligers

Gepubliceerd op: 28 april 2017 11:28

Taal is voor iedereen belangrijk. Daarom helpen de Taalpunten volwassenen om beter te lezen, schrijven en spreken.

Taalvrijwilligers vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de maatschappij. Als taalvrijwilliger leveren ze hieraan een belangrijke bijdrage.

Wat is een taalvrijwilliger?

Een taalvrijwilliger helpt anderen met het verbeteren van één of meerdere basisvaardigheden als lezen en schrijven. Bijvoorbeeld door een deelnemer te leren hoe deze e-mails schrijft, een bijsluiter leest of een sollicitatiegesprek voert. Het vrijwilligerswerk vindt plaats in de eigen omgeving en is meestal één-op-één.

Training en ondersteuning

Voordat een taalvrijwilliger begint, volgt deze een training van vier dagdelen, onder andere over het begeleiden van de deelnemers. Taalvrijwilligers kunnen met hun vragen terecht bij de Taalpuntdocent of bij de Stichting Lezen en Schrijven. De eerstvolgende training is gepland in september.
Joke Scholten, Taalpuntdocent in gemeente Heerde en Hattem, zoekt vrijwilligers uit Heerde, Wapenveld en Hattem. Joke Scholten geeft de training, koppelt deelnemers aan vrijwilligers en regelt het lesmateriaal.

Aanmelden als Taalvrijwilliger
Mensen die als Taalvrijwiliger aan de slag willen kunnen zich aanmelden bij het Taalpunt. Dat kan tijdens de Taalpunturen in de bibliotheek. In Hattem op dinsdag van 14.00 – 16.00 uur, in Heerde op dinsdag van 10.00 – 12.00 uur, in Wapenveld op vrijdag van 15.00 – 17.00 uur. Aanmelden kan ook via een mail naar taalpuntheerde@bibliotheeknoordveluwe.nl of telefonisch bij Joke Scholten via 06-20318456.