Taalvrijwilligers gezocht!

Gepubliceerd op: 20 juli 2017 11:16

Help mee voor beter lezen, schrijven of spreken. Als taalvrijwilliger kun je iemand helpen om beter te worden in lezen, schrijven of spreken en daarmee kun je het verschil maken in iemands leven.

Als taalvrijwilliger werk je bij het Taalpunt bij de Bibliotheek Noord-Veluwe. Bij het Taalpunt wordt gekeken wat iemand wil leren en daar wordt een passende cursus, taalgroep of taalvrijwilliger bij gezocht. De taalvrijwilligers worden ingezet na een training van vier dagdelen.

In september starten twee nieuwe trainingen voor taalvrijwilligers bij de Bibliotheek Noord-Veluwe, in Elburg en Wapenveld. De training in Wapenveld start op 14 september, die in Elburg een week later.

In Wapenveld wordt de training gehouden bij de bibliotheek in Wapenveld in de Hof van Cramer, op donderdagmiddag van 13.30 – 16.30 uur. De lesdagen zijn 14, 21 en 28 september en 5 oktober.

De training in Elburg vindt plaats bij de bibliotheek in Elburg, op donderdagavond van 19.00 – 22.00 uur. De lesdagen zijn 21 en 28 september en 5 en 12 oktober.

De trainingen zijn niet alleen voor nieuwe taalvrijwilligers uit de gemeente Elburg en Heerde maar zijn toegankelijk voor belangstellenden uit het hele werkgebied van de Bibliotheek Noord-Veluwe, er wordt samengewerkt met de Taalpunten uit Hattem, Wezep en Epe/Vaassen.

Heeft u interesse maar wilt u eerst meer weten dan kunt u terecht bij de informatieavond op dinsdag 5 september, waar voorlichting wordt gegeven aan mensen die belangstelling hebben om als taalvrijwilliger aan de slag te gaan. De informatieavond is van 19.00 – 20.30 uur in de Bibliotheek in Wapenveld in de Hof van Cramer, Putterweg 2d, 8191AZ Wapenveld.

Aanmelden voor de trainingen of meer informatie vragen kan bij het Taalpunt in de plaats waar u wilt gaan helpen als taalvrijwilliger.