Taalvrijwilligers gezocht in Elburg en Oldebroek!

Gepubliceerd op: 8 mei 2018 11:56

Er zijn in de gemeenten Elburg en Oldebroek met spoed nieuwe taalvrijwilligers nodig. In mei had de nieuwe training voor taalvrijwilligers uit Elburg en Oldebroek bij Bibliotheek Noord-Veluwe zullen starten, maar er zijn nog niet voldoende aanmeldingen.

Training
De training bestaat uit vier dagdelen. De training voor nieuwe taalvrijwilligers wordt gehouden bij de bibliotheek in Elburg, op maandagavond en/of donderdagavond van 19.00 – 21.30 uur.
De training is voor nieuwe taalvrijwilligers uit alle kernen van de gemeente Elburg en de gemeente Oldebroek. De training wordt gegeven door Taalpuntdocenten Jan van de Pol en Barrie Nitrauw.

Beter lezen, schrijven of spreken voor iedereen
Taalvrijwilligers helpen bij het Taalpunt. Bij het Taalpunt kan iedereen terecht die beter wil leren lezen, schrijven of spreken. Bij het Taalpunt wordt gekeken wat iemand wil leren en daar wordt een passende cursus, taalgroep of taalcoach bijgezocht. De taalvrijwilligers worden ingezet als taalcoach na de training. Dan begeleiden ze een deelnemer uit Nederland of uit een ander land gedurende 1 tot 1,5 uur per week. Wilt u helpen om inwoners uit uw eigen omgeving beter te laten worden in lezen, schrijven of spreken? Meld u dan aan als Taalvrijwilliger.

Aanmelden
Aanmelden voor de trainingen of meer informatie vragen kan door te mailen naar taalpuntelburg@bibliotheeknoordveluwe.nl voor de gemeente Elburg en naar taalpuntoldebroek@bibliotheeknoordveluwe.nl voor de gemeente Oldebroek.

Kijk hier voor meer informatie over de Taalpunten.