De bibliotheek ’t Harde gaat verhuizen!

Van 24 juni t/m 9 juli is de bibliotheek 't Harde gesloten i.v.m. een verhuizing.

Taalvrijwilligers ontvangen certificaat van wethouder Vos

Gepubliceerd op: 30 maart 2023 07:49

Wethouder Vos heeft onlangs bij de bibliotheek in Wezep certificaten uitgereikt aan 11 nieuwe taalvrijwilligers. De wethouder feliciteerde de cursisten met hun behaalde certificaat en benadrukte het belang van hun inzet voor het vergroten van de zelfredzaamheid en zelfstandigheid van mensen die beter willen leren spreken, lezen of schrijven.

De nieuwe taalvrijwilligers komen uit de gemeenten Oldebroek en Heerde. Barrie Nitrauw, Taalpuntdocent in de gemeente Oldebroek, verzorgde de training voor de nieuwe taalvrijwilligers en was ook aanwezig bij de uitreiking van de certificaten. Taalvrijwilligers hebben een belangrijke rol bij het Taalpunt. Taalvrijwilliger hebben een positief effect op het leren van de taal, de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen van de deelnemers.

Alle 11 de Taalvrijwilligers zijn al gekoppeld aan een deelnemer, nieuwe taalvrijwilligers zijn welkom! Vind je het leuk om met de Nederlandse taal bezig te zijn en anderen te helpen? Neem dan contact op met Taalpuntdocent Barrie Nitrauw via taalpuntoldebroek@bibliotheeknoordveluwe.nl of via 06-45706801 (maandag 14 – 16 uur, vrijdag 17 – 19 uur). Nieuwe taalvrijwilligers krijgen een training bij de bibliotheek over de werkwijzen en te gebruiken materialen. Na afronding van de training zoekt de Taalpuntdocent een deelnemer die bij jou en je kwaliteiten past.