Tablettraining Bibliotheek leuk en leerzaam

Gepubliceerd op: 10 februari 2020 09:18

Bij de bibliotheek is een tablettraining te volgen. De deelnemers, die 5 weken lang een dagdeel per week de training bezoeken, zijn enthousiast. Bij het overhandigen van de certificaten aan vijf deelnemers in de Bibliotheek in Elburg laten ze merken blij te zijn dat ze de training gevolgd hebben.

Ook voor ouderen
“De tablet training is heel leuk en leerzaam, het geeft mij het gevoel dat ik het nu snap. De training geeft een goede ondergrond, veiligheid is voor mij belangrijk, daar heb ik handige tips voor gekregen” zegt een van de deelnemers. Voor een van de andere deelnemers is meedoen in de maatschappij de belangrijkste reden om de training te volgen “Ouderen moeten zoveel gas geven om bij te blijven in deze wereld, om mee te blijven draaien. De training helpt me om zelf naar buiten te kunnen treden.”

Kleine groepen
Bij de tablettraining wordt gewerkt met kleine groepen cursisten, waardoor er veel aandacht voor iedere cursist is en er voldoende uitleg aan de cursisten wordt gegeven. Een ander voordeel van deze training is dat iedere cursist in zijn of haar eigen tempo kan werken. Ook dat waarderen de cursisten, zo blijkt. “Het is fijn om in een groep te werken met mensen die net zo ver zijn” zegt een van de cursisten, terwijl een ander aanvult “De training is gezellig, trainster Janny is heel geduldig en dat geeft een gevoel van veiligheid, niets is teveel.” “Ik kan deze training aan iedereen aanbevelen. Jammer dat het afgelopen is!” besluit een van de deelnemers het gesprek.

Informatie en aanmelden
De tablettraining wordt in meerdere plaatsen gehouden, bij voldoende deelnemers start de training.
Voor meer informatie of aanmelden voor de tablet- en computertrainingen van de Bibliotheek Noord-Veluwe kunnen belangstellenden terecht bij de medewerkers van de bibliotheek of kijk op deze pagina.