Uitleenpunt Bibliotheek naar MFC Hart van Oosterwolde

Gepubliceerd op: 28 oktober 2022 10:21

Vanaf maandag 31 oktober is het uitleenpunt van Bibliotheek Noord-Veluwe in Oosterwolde geopend in MFC Hart van Oosterwolde. Op deze nieuwe locatie is de bibliotheek makkelijker bereikbaar voor volwassenen en jongeren.

Na ruim vier jaar succesvol vanuit basisschool de Wegwijzer te hebben gewerkt,bood de bouw van het Hart van Oosterwolde de kans om de bibliotheek voor een breder publiek bereikbaar te maken. Ook met de nieuwe openingstijden is rekening gehouden met volwassenen. Voor het eerst is het uitleenpunt ook ’s avonds geopend.

De gemotiveerde vrijwilligers van het uitleenpunt hadden geen moeite om het rooster voor de nieuwe openingstijden rond te krijgen en hebben zin om op de nieuwe locatie aan de slag te gaan. Ook de beheerders van Hart van Oosterwolde zijn enthousiast. De bibliotheek past volgens hen heel goed bij het huiskamergevoel van Het Proathuus.

In het uitleenpunt in Oosterwolde is een brede bibliotheekcollectie beschikbaar, er zijn boeken voor kinderen en volwassenen. Inclusief een collectie Groot Letter Boeken. Ter gelegenheid van de verhuizing is de collectie grotendeels vernieuwd. Natuurlijk is het ook mogelijk om boeken te reserveren uit de rest van de collectie van Bibliotheek Noord-Veluwe en die gratis af te halen bij het uitleenpunt.

De openingstijden zijn vanaf nu op maandagavond van 18.30 tot 19.30 uur en op woensdagmiddag van 14.15 tot 15.15 uur. Het adres van Uitleenpunt Oosterwolde is Sint Nicolaasplein 15, 8097RA Oosterwolde.