Veel erbij leren met computercursus van de Bibliotheek

Gepubliceerd op: 23 september 2019 12:30

“Ondanks dat ik wel een klein beetje wist van de computer, heb ik toch veel bijgeleerd. Vooral over privacy en social media.” Dat is een opmerking die de trainers van de computertrainingen van de bibliotheek regelmatig te horen krijgen.

Nog dit jaar werken met computer of tablet
Bibliotheek Noord-Veluwe biedt drie verschillende computertrainingen aan. De trainingen starten de komende weken weer. Wilt u nog dit jaar leren werken met laptop, tablet of e-overheid meld u dan nu aan.

Beginners en gevorderden
De drie verschillende computertrainingen zijn Klik & Tik leren werken met de laptop, Klik &Tik leren werken met de tablet en Digisterker leren werken met de e-overheid.

De Klik & Tik trainingen zijn gericht op beginnende computergebruikers. De laptop training bestaat uit 15 lessen en gaat over kennismaking met de computer, de mogelijkheden van internet en e-mailen en werken met social media. Iedereen werkt in zijn/haar eigen tempo en er is altijd iemand in de buurt om vragen te beantwoorden.

De tablet training bestaat uit 5 lessen en is zowel geschikt voor Android tablets, zoals bijvoorbeeld Samsung en Lenovo, als voor iPad tablets. De lessen gaan over bediening van de knoppen en het aanraakscherm, foto’s maken en delen, apps plaatsen en veiligheid en privacy.

De Digisterker training is voor degenen die al wel met computer en internet kunnen werken, maar die willen leren hoe ze gebruik kunnen maken van digitale overheidsdiensten. De lessen gaan over DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken en vinden op websites van gemeente, pensioenfonds, zorgverzekeraar en andere (overheids)organisaties en het inloggen in de persoonlijke omgeving van overheidswebsites.