Vooral e-book vragen bij digitaal spreekuur bibliotheek

Gepubliceerd op: 18 december 2019 14:38

Al enige jaren is er iedere maand een digitaal spreekuur in iedere gemeente van het werkgebied van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Dit spreekuur is voor informatie en uitleg over de apps en e-books van de bibliotheek, de LuisterBieb en de digitale bronnen van de Bibliotheek. Maar ook voor andere vragen over de smartphone en tablet is ruimte op het digitale spreekuur.

Meeste vragen over e-books
Leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe stellen vooral vragen over het plaatsen van e-books op de e-reader. Hiervoor moet eenmalig een programma op de laptop worden geïnstalleerd en dat is best lastig. Maar ook over hoe daarna de e-books op de e-reader kunnen worden gezet worden regelmatig vragen gesteld. Over de verschillende apps van de bibliotheek zijn veel minder vragen. Die apps zijn Iguana app, voor verlengen en reserveren, LuisterBieb app, voor luisterboeken, e-book app, voor het lezen van e-books.
Zie voor meer informatie www.bibliotheeknoord-veluwe.nl/collectie/apps.html

Tips voor tabletgebruik
Wil je hulp of advies bij het gebruik van de apps of meer weten over de e-books van de bibliotheek? Of hulp bij het oplossen van kleine problemen en tips en trucs voor tablets en smartphones? Zoals over het installeren van Buienradar, het gebruik van Google Maps of hoe je in de app-store kunt zien wat gratis is en wat niet? Kom dan naar het digitale spreekuur van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Dat is iedere maand in iedere gemeente van het werkgebied. De medewerkers van de Bibliotheek geven tijdens deze digitale spreekuren persoonlijke, 1 op 1 uitleg en technische ondersteuning. De uitleg is gratis. Het is de bedoeling dat bezoekers hun eigen tablet, smartphone of, voor vragen over e-readers, hun eigen e-reader en laptop meenemen.

De komende spreekuren zijn, steeds van 14.00 – 17.00 uur:

• donderdag 2 januari Epe
  • vrijdag 3 januari in Wezep
  • maandag 6 januari Hattem
  • dinsdag 7 januari Elburg
  • woensdag 8 januari Heerde

Het Digitaal Spreekuur is geen cursus, bezoekers kunnen zo aanschuiven en koffie/thee en wifi zijn gratis.