Wethouder Broekhuis: Samen taalvaardig door TaalContact

Gepubliceerd op: 23 september 2019 15:12

Wethouder Broekhuis heeft woensdagmiddag 11 september TaalContact officieel geopend. TaalContact is een initiatief van het Taalpunt van de bibliotheek in Hattem en VluchtelingenContact, voor iedereen die beter Nederlands wil leren spreken.

“Met hulp van TaalContact kunnen Hattemers moeiteloos meedoen in de Hattemse samenleving”, aldus wethouder Broekhuis. “De samenwerking tussen Taalpunt en VluchtelingenContact is belangrijk voor het vergroten van de vaardigheden van de inwoners van Hattem, samen zorgen ze voor betere taalvaardigheid.” Daarnaast verwacht wethouder Broekhuis mooie ontmoetingen en mooie gesprekken.

Taal als bindende factor
Mevrouw Paap-Nieuwstraten, voorzitter van VluchtelingenContact vertelde over het ontstaan van VluchtelingenContact en over de drie belangrijke taken: begeleiden van statushouders, taalproject en vrouwenpraatgroep.

Taalpuntdocent mevrouw Peters gaf informatie over Taalpunt “Het is belangrijk dat iedereen in Hattem taalvaardig is, maar Taalpunt helpt ook bij het verbeteren van rekenen en digitale vaardigheden. Taalpunt is er voor iedereen, of Nederlands nu je eerste of tweede taal is.”
Na de informatie over de beide partijen is de samenwerkingsovereenkomst officieel ondertekend door mevrouw Paap-Nieuwstraten, VluchtelingenContact en mevrouw Pater, Bibliotheek Noord-Veluwe. Vervolgens verrichte wethouder Broekhuis de openingshandeling door de woorden Taalpunt en VluchtelingenContact ineen te schuiven tot het woord TaalContact.

Samen Nederlands praten
TaalContact is er voor iedereen die beter Nederlands wil leren spreken. Samen met anderen Nederlands praten over onderwerpen uit het dagelijks leven en over wonen en werken in Nederland. Anderen ontmoeten en gezellig samen koffie en thee drinken onder begeleiding van geschoolde taalvrijwilligers.

Iedere maandagmorgen van 10.00 – 11.30 uur is er een TaalContact bijeenkomst in het Molenhuis, Molenbelt 7, Hattem. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis, net als het kopje koffie of thee.