Basisregels voor iedereen en overal

Blijf thuis bij klachten en laat je zo snel mogelijk testen op het coronavirus | Houd 1,5 meter afstand van elkaar. | Was vaak je handen en hoest of nies in je elleboog. | Werk zoveel mogelijk thuis. | Vermijd drukte en reis zoveel mogelijk buiten de spits.

Winst door Tweestrijd

Gepubliceerd op: 12 juli 2021 10:32

Ruth Schoten heeft de anekdote wedstrijd van de Bibliotheek Noord-Veluwe gewonnen. In de bibliotheekvestiging in Heerde nam zij haar prijs, een boekenbon, in ontvangst. De wedstrijd was georganiseerd ter gelegenheid van de Boekenweek en ging over het thema Tweestrijd.

Het winnende verhaal van Ruth Schoten gaat over de tweestrijd die het zoeken naar balans bij de opvoeding van jonge kinderen met zich meebrengt. De balans tussen overschatting door het kind en overbescherming van de ouder. De balans tussen zorgen dat de kinderen bescheiden zijn en toch voor zichzelf op kunnen komen. Ruth Schoten sluit haar anekdote af met een voorval dat leidt tot de conclusie dat het weer tijd is voor wat bijsturing. De winnende anekdote is hier te lezen.

Winnares Ruth Schoten heeft een vlotte manier van schrijven. Zelf leest ze het liefste literatuur. Haar kinderen lezen graag en samen bezoeken ze regelmatig de bibliotheek.