Zoektocht naar Voorleeskampioenen!

Gepubliceerd op: 13 januari 2023 10:37

De Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert in januari en februari de lokale rondes van de Nationale Voorleeswedstrijd. Schoolkampioenen uit de groepen 7 en 8 lezen voor uit een door hen zelf gekozen boek. Via voorrondes in de klas zijn deze schoolkampioenen gekozen.

31 januari: Zoektocht naar Voorleeskampioen Hattem

Deelnemers
De schoolkampioenen in Hattem zijn Alan Kassem van De Vlonder, Isa Zeelen van de Jan Jaspersschool, Jesse van Beek van de Sint Andreasschool, Noreh Ben Daoued van Het Palet, Roos Plasman van De Zaaier en Senn de Joode van de Van Heemstraschool.

De boeken waar de schoolkampioenen uit voorlezen vormen een mooie mix van spannende, ontroerende en humoristische boeken en van zowel op dit moment populaire auteurs als van auteurs die al jaren veel gelezen worden.

Jury en publiek
De jury bestaat uit wethouder Brouwer en mevrouw Rodenburg, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe. Het publiek bestaat uit introducees van de schoolkampioenen.

2 februari: Zoektocht naar Voorleeskampioen Heerde

Deelnemers
De schoolkampioenen in Heerde zijn Quinty IJzerman van De Lichtbron, Diederick van der Molen van De Horsthoek, Hannah Slootweg van Het Talent, Femke Lindeboom van De Spreng, Jasmijn van der Wal van De Parel, Arta Baran van Kristal en Rinke van Ark van Wereldwijs.

De boeken waar de schoolkampioenen uit voorlezen vormen een mooie mix van spannende, ontroerende en humoristische boeken van op dit moment populaire auteurs.

Jury en publiek
De jury bestaat uit wethouder van Ommen en mevrouw Mensink, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe. Het publiek bestaat uit introducees van de schoolkampioenen.

7 en 9 februari: Zoektocht naar Voorleeskampioenen gemeente Epe

Deelnemers
De schoolkampioenen die deelnemen in Epe zijn Sharon Bouwmeester van de Gildeschool, Jesse Schoute van de W.G. van de Hulstschool, Kyano van Schoonhoven van De Hoge Weerdschool, Belle Pannekoek van De Bongerd, Jane Ovakimjan van de Anne de Vriesschool, een deelnemer van de Van der Reijdenschool, Sam Hup van 't Hoge Land, Saar Slegers van de Nieuwe Wisselse School en Kevin Scholten van de K. Norelschool.
De schoolkampioenen die deelnemen in Vaassen zijn Else van de Bunte van Gerardus Majella, Julietta Jansen van de Sterrenschool Geerstraat, Amélie van Enk van Mozaïek, Jeroen Punt van De Violier, Peter Schiebaan van de Sprenge Vaassen, Hanne Dijkkamp van School met de Bijbel Emst en Lauren Wernink van De Sprenge Emst.

Jury en publiek
De jury in Epe bestaat uit wethouder Heere en mevrouw Gregoire, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe.
De jury in Vaassen bestaat uit wethouder De Waard-Oudesluijs en mevrouw de Graaf, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe. Het publiek bestaat uit familie en klasgenoten van de schoolkampioenen.

14 februari: Zoektocht naar Voorleeskampioen Elburg

Deelnemers
De schoolkampioenen in Elburg zijn Ischa Wildeman van Innova, Lisa Zwep van de Prins Willem Alexanderschool, Robin Tuininga van De Borchstee, Sven van de Hoek van De Parel, Jannick Spijkerboer van De Regenboog, Iven van de Kolk van De Wildemaet, Jaimy van Katwijk van Het Octaaf, Ciska Mulder van Sterrenlicht, Bodil Kolthof van de van Kinsbergenschool, Zoë van Holland van de Agnietenschool en Iris Orij van De Blerck.

De boeken waar de schoolkampioenen uit voorlezen vormen een mooie mix van spannende, ontroerende en humoristische boeken van op dit moment populaire auteurs en van auteurs die al jaren veel gelezen worden.

Jury en publiek
De jury bestaat uit wethouder Jeensma en mevrouw Messie, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe. Het publiek bestaat uit familie en klasgenoten van de schoolkampioenen.

15 februari: Zoektocht naar Voorleeskampioen Oldebroek

Deelnemers
De schoolkampioenen in Oldebroek zijn Joëlle Hulsebosch van de Schaapskooi, Lieke van de Werfhorst van Eben Haëzer, Sophie van Beek van de Timotheusschool, Tess van Boven van de Looschool, Joep van Ommen van De Bron, Lize Spijkerboer van De Wegwijzer, Emma Haas van De Regenboog, Emily Zurmond van de Nassauschool, Silvy Bos van Het Noordermerk, Sofia Banninga van De Spoorzoeker en Jinte Egberts van De Rank.

Jury en publiek
De jury bestaat uit wethouder Vos en mevrouw Galjee, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe. Het publiek bestaat uit familie en klasgenoten van de schoolkampioenen.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De voorleeskampioen van deze lokale ronde gaat door naar de regionale ronde in Apeldoorn om Heerde te vertegenwoordigen. De kampioen in Apeldoorn gaat door naar de provinciale ronde, waarna de beste voorlezer per provincie mee doet aan de grote landelijke finale op 24 mei 2023. Daar zal uit de twaalf provinciale kampioenen De Nationale Voorleeskampioen 2023 gekozen worden.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie is te vinden op de website denationalevoorleeswedstrijd.nl.