Bedrijfsinformatie

De Stichting Basisbibliotheek Noord-Veluwe verzorgt de bibliotheekvoorziening van vijf gemeenten op de Noord-Veluwe. Deze gemeenten zijn: Elburg, Epe, Hattem, Heerde en Oldebroek. Bij De Bibliotheek Noord-Veluwe staan bijna 28.000 leners ingeschreven. Zij lenen jaarlijks ongeveer een miljoen titels.

Sinds juni 2007 is De Bibliotheek Noord-Veluwe een gecertificeerde bibliotheek. Zij voldoet aan de kwaliteitsnormen die door de landelijke brancheorganisatie en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) zijn gesteld. In mei 2011 en in mei 2015 is de bibliotheek opnieuw gecertificeerd.

Financieel overzicht

Jaarverslag

Het jaarverslag 2017 is opgedeeld in 5 thema’s die centraal staan: Lezen, E-varia, Robotica, Taal en Walk&Talk.

Over ieder onderwerp is naast informatie ook een interview met een medewerker te vinden. Daarnaast is in het jaarverslag een overzicht van de activiteiten die in 2017 plaatsvonden te vinden en is er cijfermatige informatie over uitleningen, leden en mediabezit.

Collectie en informatie

Het gezamenlijke mediabezit van De Bibliotheek Noord-Veluwe omvat bijna 260.000 banden. Daarvan zijn er zo'n 108.000 onderdeel van de collecties voor de jeugd. Daarnaast zijn er ongeveer 6500 cd's en 3500 dvd's.

Bibliotheken veranderen levens

Bereikbaar en betrokken: beleidsplan van de bibliotheek Noord-Veluwe

De Bibliotheek Noord Veluwe is dé basisvoorziening, inspiratiebron en ontmoetingsplek voor lezen, leren en informeren.