Bezoekers weer welkom!

Na het versoepelen van de coronamaatregelen zijn bezoekers voor steeds meer zaken welkom in de bibliotheekvestigingen. We vragen daarbij wel aandacht voor een aantal voorwaarden en richtlijnen. Lees meer

Nieuwsbrief onderwijs

Met de Nieuwsbrief ‘Bibliowijzer Gelderland’ willen wij scholen op de hoogte houden van het belangrijkste Bibliotheeknieuws, de laatste ontwikkelingen en inzichten over leesonderwijs en het (belang van) lezen. De Nieuwsbrief verschijnt drie keer per jaar en is bedoeld voor leerkrachten en professionals die werken met kinderen in het primair onderwijs.

Daarnaast brengen wij twee keer per jaar een speciale uitgave uit over het Makkelijk Lezen Plein (MLP). In deze nieuwsbrief besteden we aandacht aan kinderen met lees- en taalmoeilijkheden. Ook geven wij tips over de boeken die deze kinderen kunnen lezen, informeren wij over achtergrond literatuur en hulpmiddelen om het lezen van deze kinderen te verbeteren. Maar voornamelijk geven wij aan hoe je het leesplezier van kinderen kunt bevorderen.