Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 208

Gepubliceerd op: 27 mei 2016 11:26

Simone van de Vlugt heeft verschillende historische jeugdboeken en literaire thrillers geschreven. Rode sneeuw in december is een van haar historische boeken voor volwassenen.

Het verhaal speelt zich af van mei 1552 tot september 1578, de vooravond van de Tachtigjarige oorlog. Lideweij Feelinck krijgt een relatie met de jonge arts Andries Griffioen, aanhanger van het protestantisme. Om met hem te trouwen trotseert ze de wil van haar vader, die met haar breekt en haar onterft. Vanuit Delft gaan ze in Breda wonen, waar ze een nauwe band krijgen met prins Willem van Oranje. Het politieke klimaat verandert en het protestantisme wint terrein. Willem van Oranje vlucht naar Duitsland en komt met zijn legers in opstand tegen koning Filips. Lideweij vlucht met haar gezin naar het rustige Naarden, waar ze denkt veilig te zijn. Tot een verschrikkelijk lot het kleine stadje treft, met een geweldadige volksopstand tot gevolg.

Ooit over de Beeldenstorm etc. geleerd op school, ik heb nu de geschiedenis weer een beetje opgehaald. Een meeslepende, historische roman.

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Harmien Hulleman, Medewerker Klantcontacten

  • Schrijver: Simone van der Vlugt
  • Titel: Rode sneeuw in december
  • Uitgeverij: Anthos: Amsterdam
  • Jaar van uitgave: 2012
  • Aantal pagina’s: 437