Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 221

Gepubliceerd op: 16 september 2016 08:45

Darkus heeft geen moeder meer. Dus is het dubbel zo erg, als zijn vader op een dag zomaar verdwenen is. Darkus moet bij zijn oom Max gaan wonen. Daar ontmoet hij een bijzondere kever, die hij Baxter noemt. Baxter lijkt te begrijpen wat Darkus zegt.

Met oom Max gaat Darkus naar de plek, waar zijn vader voor het laatst gezien is. Ze bezoeken een museum met allemaal opgeprikte kevers. Daar ontmoeten ze de schatrijke Lucretia Cutter. Oom Max woont naast twee neven. Eén van hen verzamelt allerlei spullen. Tussen die spullen ziet Darkus allemaal kevers. Ook met deze kevers kan Darkus praten…Hij ontdekt, dat Lucretia Cutter deze kevers wil vernietigen. Samen met zijn klasgenoten Virginia en Bertolt besluit Darkus, om de kevers te helpen. Darkus is ervan overtuigd, dat hij dan ook zijn vader weer zal vinden. Want zijn vader was dol op kevers…

Dit is een spannend boek voor iedereen van 10 jaar en ouder, die van insecten houdt, of ze beter wil leren kennen. Ook voor liefhebbers van fantasie- en detectiveverhalen is het heel geschikt. Het is beeldend geschreven. Het doet mij aan de boeken over Harry Potter denken door de combinatie van spanning en fantasie. “Keverjongen” is het eerste deel van een serie. Ik hoop, dat er nog veel delen zullen volgen!  

Wil jij dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Meta Dekker, Coördinator Taalhuis en VoorleesExpress

  • Schrijver: M.G. Leonard
  • Titel: Keverjongen
  • Uitgeverij: Querido’s Kinderboeken Uitgeverij
  • Jaar van uitgave: 201
  • Aantal pagina’s: 284