Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Taalpunt

Het lijkt vanzelfsprekend om goed Nederlands te kunnen lezen, schrijven en spreken. Maar dat geldt niet voor iedereen. Maar liefst anderhalf miljoen mensen in Nederland zijn laaggeletterd. Daarvan is 2/3e geboren en getogen in Nederland. Voor deze mensen zijn alledaagse handelingen als e-mailen of een treinkaartje kopen niet makkelijk.

Taalpunten zijn belangrijk bij het bestrijden van laaggeletterdheid. Hierbij werken Bibliotheek, gemeente, welzijnsorganisaties en andere partners samen. Stichting Lezen en Schrijven geeft bibliotheken ondersteuning via het programma Taal voor het Leven.

In de Bibliotheken in Elburg, Epe, Hattem, Heerde, 't Harde, Vaassen en Wezep is een Taalpunt aanwezig. Meer informatie? Klik hieronder.

Naar Taalpunt adressen

Voor iedereen die met mensen werkt heeft de Elburger werkgroep Taalvaardig een brochure ontwikkeld: Geef laaggeletterdheid hoge prioriteit.
Na het lezen van de brochure weet u genoeg over laaggeletterdheid om het te kunnen herkennen en mensen door te kunnen verwijzen. Lees de brochure hier.