Wij zijn maandag 6 juni (2e Pinksterdag) gesloten

Makkelijk Lezen Plein

Een Makkelijk Lezen Plein is er speciaal voor kinderen van ongeveer 8 tot en met 12 jaar, die een leesprobleem hebben. Zij voelen zich snel ongemakkelijk in de bibliotheek, met al die kasten vol gesloten boekenrijen. Op het Makkelijk Lezen Plein zijn de boeken frontaal gepresenteerd, met de voorkant naar voren. Dat zoekt een stuk makkelijker dan wanneer je alleen de rugband ziet. De boeken en andere media die geschikt zijn voor kinderen met een leesprobleem, staan zo veel mogelijk bij elkaar op dit Plein, zodat ze niet verdwalen tussen de andere boekenrijen.

Waarom een Makkelijk Lezen Plein?

Eén op de tien kinderen in het Nederlandse onderwijs heeft moeite met lezen. De grootste groep heeft dyslexie, maar het geldt ook voor kinderen met concentratieproblemen, zoals ADHD, of (allochtone) kinderen met een taalachterstand. Voor hen is lezen alles behalve ontspannend, omdat het hen veel moeite kost. Toch is lezen een noodzaak om op school en later in de maatschappij goed mee te kunnen doen. Het Makkelijk Lezen Plein wil het lezen voor kinderen met een leesprobleem weer leuk maken en helpt hen geschikte informatie te vinden. In de vorm van luisterboeken, cd's en dvd's komen er ook verhalen en informatie binnen hun bereik die anders te moeilijk zijn om te lezen.

Wat tref je aan op het Makkelijk Lezen Plein?

  • leuke en spannende leesboeken. Ze hebben duidelijke letters, kortere zinnen en minder moeilijke woorden, maar wèl een leuk verhaal!
  • informatieve boeken met veel afbeeldingen, b.v. voor een werkstuk of spreekbeurt of omdat het gewoon leuk is om meer te weten over een land, een dier of een ander onderwerp

Meer informatie over Makkelijk Lezen ?

Contactpersoon bij De Bibliotheek Noord-Veluwe over Makkelijk Lezen is Karin Wolf. Zij is te bereiken via email: kwolf@bibliotheeknoordveluwe.nl of per telefoon : 06-12160725.