Aangepaste openingstijden

Tijdens de schoolvakanties hebben een aantal vestigingen aangepaste openingstijden en zijn er een aantal miniservicepunten gesloten.
Kijk op deze pagina voor alle informatie.

Abonnementen en tarieven

Jeugd tot en met 17 jaar

Jongerenabonnement

Vanaf 18 jaar

E-book abonnement

PC & internet abonnement

Overige tarieven

 • Tijdelijk abonnement:
  3 maanden € 24,00; eenmalig, niet verlengbaar.
 • Duplicaatpas : € 4,00
 • Aanvragen buiten Gelderse openbare bibliotheken: € 7,50
 • Kopie/print zwart/wit : A4 € 0,10; A3 € 0,20
 • Kopie/print kleur: A4 € 0,50; A3 € 1,00

Alle abonnementen zijn boete- en leengeldvrij. Je kunt met je pas in alle 13 vestigingen lenen. Zie ook de algemene voorwaarden.

Instellingsabonnement

Educatief aanbod

Basisscholen, peuterspeelzalen en centra voor kinderdagopvang ontvangen jaarlijks een Educatief aanbod van De Bibliotheek Noord-Veluwe. Kijk hieronder voor het complete aanbod.

Educatief aanbod

Abonnement opzeggen

Het lidmaatschap van de Bibliotheek kun je elke 1e van de maand beëindigen. Opzeggen doe je minimaal 1 maand voor de gewenste einddatum.

In het eerste jaar van je betaalde lidmaatschap wordt geen restitutie verleend. In elk volgend jaar krijg je voor het aantal volledige maanden dat vooruitbetaald is restitutie. Opzeggen kan telefonisch, schriftelijk, via e-mail of aan de balie.

Het lidmaatschap wordt definitief stopgezet als op de dag van gewenste einddatum alle materialen zijn ingeleverd en er geen financiële verplichtingen meer zijn. Zonder opzegging wordt het abonnement na het eerste jaar automatisch voor onbepaalde tijd verlengd.

Geleende materialen

Bij de Bibliotheek Noord-Veluwe mag je de geleende materialen vier weken in huis houden. Wij helpen je graag om de inleverdatum in de gaten te houden:

 • Bij het lenen van de materialen kun je een bon printen waarop de inleverdatum staat.
 • Op onze site kun je via Inlog kijken wanneer je de geleende materialen weer terug moet brengen.
 • Je kunt aangeven dat je per mail een inleverattendering wilt ontvangen vlak voor de uitleentermijn afloopt.
 • Via de Bibliotheek Noord-Veluwe app kun je een push bericht ontvangen vlak voor de uitleentermijn afloopt.

Je blijft als lener altijd zelf verantwoordelijk voor het tijdig inleveren van je boeken/dvd, ook als één van genoemde hulpmiddelen niet of niet goed functioneert.

Legitimatie

Bij inschrijven voor het lidmaatschap in de vestiging of bij het afhalen van je pas bij online inschrijven dien je je te legitimeren. Kinderen onder de 16 jaar kunnen alleen worden ingeschreven met toestemming van een ouder/verzorger. Bij aanmelding als gastlener dien je je te legitimeren.

Alle abonnementen zijn boete- en leengeldvrij. Je kunt met je pas in alle 13 vestigingen lenen. Zie ook de algemene voorwaarden.

Doorlopende machtiging