De bibliotheek ’t Harde gaat verhuizen!

Van 24 juni t/m 9 juli is de bibliotheek 't Harde gesloten i.v.m. een verhuizing.

Biebtips

Resultaat 21 - 30 (van 486)

 • Biebtip 467 Bekijk details

  1 december 2022

  Wat doen we met de spullen? Hoe ga je te werk? Wanneer de laatste ouder is overleden? Hoe past dit in het rouwproces? Dit zijn vragen die de auteur Dick Wittenberg zich afvraagt, nadat hij zich realiseert, dat hij bijna geen actieve herinneringen heeft aan het leeghalen van zijn ouderlijk huis.

 • Biebtip 466 Bekijk details

  16 november 2022

  Onlangs kwam ik deze klassieker in een heel mooi nieuw jasje tegen. En wel als jeugdboek: Animal Farm.

 • Biebtip 465 Bekijk details

  8 november 2022

  Als liefhebber van rivieren en zeeën, houd ik ook van de bouwwerken bij het water. Sluizen, vuurtorens, bruggen, ik vind het interessant om ze te bekijken. Maar over dijken had ik eigenlijk nog nooit nagedacht. Door dit boek is dat veranderd. Ook dijken zijn interessante bouwwerken. Samen met de duinen beschermen ze ons tegen overstromingen. De noodzaak van deze bescherming bleek weer bij het hoogwater in de zomer van 2021 in Valkenburg.

 • Biebtip 464 Bekijk details

  28 oktober 2022

  Een heerlijk verhaal over Annabelle, de dochter van een gewone dominee. Haar droom is om in Oxford te studeren, wat vrij recent mogelijk is als vrouw.

 • Biebtip 463 Bekijk details

  18 oktober 2022

  De mooiste tijd van je leven? Herinner jij je nog die heerlijke zomer waarin je eindexamen deed, toen elke dag de zon scheen en je van feest naar feest hopte? Dat geldt helaas niet voor Ben, de hoofdpersoon van dit boek die dit jaar eindexamen doet. Voor hem is het letterlijk én figuurlijk een kwestie van overleven.

 • Biebtip 462 Bekijk details

  7 oktober 2022

  Deze familieroman gaat over het leven in een gezin in de vijftiger jaren. De ouders hadden een kruidenierszaak, waar de vier kinderen uit het gezin de armen uit de mouwen moesten steken.

 • Biebtip 461 Bekijk details

  29 september 2022

  Breedbekkikker heeft een hele grote mond, maar er was bijna niemand die hem goed verstond. Daar is hij een beetje verdrietig om. Gelukkig kan de slimme slang, die zelf slist, hem wel verstaan. Slang vertelt hem dat er nog meer dieren zijn zoals zij: dieren die ook minder goed kunnen praten, maar iets anders juist heel goed kunnen. Zal Breedbekkikker ook ontdekken wat hij goed kan?

 • Biebtip 460 Bekijk details

  15 september 2022

  In dit ontzettend vermakelijke en leuk geschreven boek neemt Mark Manson op smaakvolle wijze de Westerse manier van leven, met daarin het onophoudelijke streven naar succes en meer, meer, meer…, kritisch onder de loep.

 • Biebtip 459 Bekijk details

  8 september 2022

  Wanneer je een lantaarn aansteekt voor een ander, verlicht je – of je nu wilt of niet – ook je eigen pad.

 • Biebtip 458 Bekijk details

  30 augustus 2022

  In de afgelopen periode zijn de Zilveren en Bronzen Griffels en Penselen bekendgemaakt. De jaarlijkse prijzenregen voor kinderboeken. Een overzicht van prachtige boeken die je kunt vinden in de bibliotheek.

Paginanavigatie