Aangepaste openingstijden

Tijdens de schoolvakanties hebben een aantal vestigingen aangepaste openingstijden en zijn er een aantal miniservicepunten gesloten.
Kijk op deze pagina voor alle informatie.

Biebtip 380

Gepubliceerd op: 8 december 2020 16:12

De Wadden en haar Waddeneilanden zijn uniek in de wereld. Vanaf Den Helder aan de Nederlandse kust loopt de Waddenzee door tot aan Esbjerg in Denemarken.

In dit boek worden de Nederlandse (bewoonde) Waddeneilanden: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog, besproken. Elk hoofdstuk behandelt één van de eilanden en kan afzonderlijk gelezen worden.

Aan bod komen de geografische, politieke en sociale ontwikkelingen in de roerige geschiedenis van de eilanden. De voor de eilanden belangrijke walvisvaart en de rol die de eilanden speelden tijdens de hoogtijdagen van de VOC, worden beschreven. Ook wordt aandacht besteed aan de historische bebouwing en de verdronken dorpen.

Dit boek is erg leuk om te lezen als je al eens op de eilanden geweest bent. Mede door de mooie foto's is het heel herkenbaar en tegelijkertijd krijg je, veel nieuwe, interessante achtergrondinformatie. Maar ook als voorbereiding op een eerste bezoek aan één van de Waddeneilanden is het heel geschikt.

Wil jij dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Joke Webbink, medewerker klantcontacten

  • Schrijver: Dick Hoekstra
  • Titel: Glans op het wad
  • Uitgeverij: Uitgeverij Noordboek
  • Jaar van uitgave: 2020
  • Aantal pagina’s: 240