Aangepaste openingstijden

Tijdens de schoolvakanties hebben een aantal vestigingen aangepaste openingstijden en zijn er een aantal miniservicepunten gesloten.
Kijk op deze pagina voor alle informatie.

Biebtip 381

Gepubliceerd op: 12 januari 2021 14:23

Soms kom je een schrijver tegen die je iedere keer weet te boeien. Elk boek raakt een snaar, of bezorgt je gewoon een paar uur intens leesplezier. Het is jammer als zo’n schrijver niet bekend is bij een groot publiek. Ellen Lina is zo’n schrijver voor mij. Eerder schreef zij een aantal romans (o.a. de aanraders ‘Ooit zal ik je weer zien’ en ‘Sky’) en een thriller. In 2020 verscheen ‘Semper fi’, haar tweede thriller.

Helena is achttien jaar wanneer zij in Amsterdam op kamers gaat wonen met haar beste vriendin Kim. Helaas raakt Kim al snel vermist en ook Helena raakt ongewild betrokken bij gebeurtenissen die haar leven zullen tekenen.
Twintig jaar later leidt Helena een rustig leven met haar man en zoon. Maar dan haalt het verleden haar in. Wie weet er meer over Kim, die nog altijd niet gevonden is? En wie kan Helena nog vertrouwen nu ook haar leven, en dat van haar zoon, in gevaar is?

Lina schrijft zo beeldend en met zo’n razend tempo dat je blijft lezen. Ook dit boek las ik binnen een paar uur uit. De spanning zit er vanaf het begin goed in. Hoewel de plot naar mijn idee een beetje over de top is, heb ik het boek met zo veel plezier gelezen dat ik het zeker een aanrader vind. Als een verhaal je zo meesleept en je niet kan stoppen met lezen, dan zijn een paar minder realistisch details toch helemaal niet meer belangrijk?
Kortom: Ellen Lina is een auteur die het verdient om een bredere bekendheid te krijgen. Hebt u ‘Semper fi’ uit, lees dan vooral ook een van haar romans. Ik hoor daarna graag of u het met me eens bent!

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Monique Dijkgraaf, Medewerker Klantcontacten

  • Schrijver: Ellen Lina
  • Titel: Semper fi
  • Uitgeverij: Ellessy Crime
  • Jaar van uitgave: 2020
  • Aantal pagina’s: 351