Aangepaste openingstijden

Tijdens de schoolvakanties hebben een aantal vestigingen aangepaste openingstijden en zijn er een aantal miniservicepunten gesloten.
Kijk op deze pagina voor alle informatie.

Biebtip 398

Gepubliceerd op: 11 mei 2021 11:22

Toen een vriendin mij vertelde dat ze een boek in het Engels aan het lezen was, dacht ik: dat gaat mij niet lukken. De verplichte Engelse boekenlijst lezen lag immers al 45 jaar achter mij. Maar toen het boek ‘The Butterfly room’ van Lucinda Riley werd ingeleverd bij de bieb dacht ik: ik ga het toch eens proberen! Het is wel erg dik maar… wie weet??

Met google translate binnen handbereik ben ik eraan begonnen. En tot mijn verbazing moet ik zeggen dat ik al snel op blz. 50 was en dat ik het verhaal kon volgen! Zoals ook in de boeken van de ‘zeven zussen’ raak je al snel geboeid door haar vertelwijze en wil je graag verder lezen….

De hoofdpersoon in het boek is Posy, 70 jaar oud en woont in Admiral House op het platteland van Suffolk. Ze groeide er op en was gelukkig met haar vader, met wie ze de liefde voor de natuur deelde en vlinders ving. De oorlog breekt uit en haar vader sneuvelt. De 7-jarige Posy gaat bij haar oma in Cornwall wonen en haar moeder in het buitenland. Zoals ook in de boeken van de zeven zussen maakt Riley gebruik van flashbacks: je volgt Posy's leven -de schooltijd, de studie plantkunde, een verbroken verloving en het huwelijk met de vroeg gestorven Jonny, met wie ze twee zonen, Sam en Nick, kreeg. Het huis wordt haar te groot en te kostbaar. Met pijn in haar hart besluit ze het te verkopen aan Sam, die er een appartementengebouw van wil maken. Dit stuit op veel verzet van Nick. Dan keert Freddie, een verloren liefde, in haar leven terug. Hij draagt al jaren een duister geheim met zich mee…….

Door het verhaal, de overzichtelijke indeling van de pagina’s en de kick dat het me lukte om het boek in het Engels te lezen, vind ik het dus… een aanrader voor wie ook eens een andere uitdaging zoekt!!

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Mieke Messie, Leesconsulent

  • Schrijver: Lucinda Riley
  • Titel: The butterfly room
  • Uitgeverij: London : Pan Books, 2019
  • Jaar van uitgave: 2019
  • Aantal pagina’s: 649