Aangepaste openingstijden

Tijdens de schoolvakanties hebben een aantal vestigingen aangepaste openingstijden en zijn er een aantal miniservicepunten gesloten.
Kijk op deze pagina voor alle informatie.

Biebtip 402

Gepubliceerd op: 9 juni 2021 12:20

Als je een lekker spannend verhaal wilt lezen, vol actie, dan moet je dit boek kiezen. Het is het vijfde boek uit de reeks Eiland geheimen. De verhalen uit deze reeks spelen zich allemaal op Terschelling en voor wie daar bekend is, is het leuk dat de schrijver ook allerlei straatnamen en plekken op het eiland noemt. Zo weet je precies waar de mensen zijn.

Deze keer speelt het verhaal zich af rond Rayan. Een gewone jongen met vrienden en vriendinnen. Hij heeft een speciale vriendin, zijn buurmeisje Yara, waarmee hij al heel lang optrekt. Yara kwam graag op bezoek bij Rayan thuis en was gek op Ryans moeder, waar ze lange gesprekken mee voerde. Helaas is moeder Mariëlle een paar weken geleden overleden. Rayan en zijn vader proberen zich zo goed en kwaad als het gaat door deze lastige tijd heen te komen. Gelukkig kunnen ze heel goed met elkaar praten. Ze hebben samen besloten dat ze zo veel mogelijk hun leventje blijven volgen. Dus gaat Ryans vader weer naar zijn werk en Rayan zelf, gewoon naar school.

Yara vertelt hem op een dag dat er man is, een hardloper, die aldoor er net even te lang over doet om achter de bomen vandaan te komen. Ze vertrouwt het niet. Wat zou hij daar in die korte tijd doen? Zelf durft ze niet te gaan kijken maar Rayan wel. Tot zijn verbazing treft hij tussen de boomwortels een jampotje met een briefje aan. Van een vader aan zijn dochter! Wat is dit nou voor geks? Hij maakt gauw een foto van het briefje en stopt het weer terug.

Rayan weet niet dat dit briefje de start is van een bloedspannend avontuur, waarbij het zelfs gevaarlijk wordt voor hem. Er gebeuren steeds meer rare dingen. Hij krijgt ineens zélf een briefje. En wie is dat onbekende meisje op zijn moeders begrafenis? En wie is Leonie? En wat is de hardloper eigenlijk voor man? Waarom doet hij zo agressief? Rayan komt er achter dat zijn overleden moeder ook een heel grote rol speelt in alles wat hem overkomt. Daarom moet hij het verder wel onderzoeken, want hij wil absoluut weten wat zij er mee te maken heeft gehad. Gelukkig is Yara er én Elise, het mooiste meisje van de klas...

Wel even een waarschuwing! Als je begint met lezen van dit boek, zorg dan dat je niet gestoord kan worden. Zet je telefoon uit, laat de app maar gaan, want je kan niet meer stoppen met lezen, het is namelijk zo spannend dat je steeds móet weten hoe het verder gaat... Heerlijk boek! Voor iedereen vanaf 12 jaar.

Wil jij dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Jantine den Toom – Schuld, Teamleider Educatie en Participatie

  • Schrijver: Gerard van Gemert
  • Titel: Verlaten
  • Reeks: Eiland geheimen
  • Uitgeverij: Clavis
  • Jaar van uitgave: 2021