Aangepaste openingstijden

Tijdens de schoolvakanties hebben een aantal vestigingen aangepaste openingstijden en zijn er een aantal miniservicepunten gesloten.
Kijk op deze pagina voor alle informatie.

Biebtip 405

Gepubliceerd op: 6 juli 2021 14:07

Wat krijg je als je een hond met een rekenmachine kruist? Een vriend op wie je kunt rekenen!

Een titel als ‘De jongen die iedereen laat lachen’ wekt verwachtingen. Gelukkig worden die ruimschoots waargemaakt! Ieder hoofdstuk begint met een mop, dus lees dit boek en je moppentrommel zit meteen weer vol! Toch is dat niet de enige reden om dit boek te lezen. Het verhaal is namelijk ook gewoon heel leuk.

Billie Pieters is elf jaar en wil cabaretier worden. Maar als hij naar de middelbare school gaat met allemaal nieuwe kinderen en leraren, durft hij eigenlijk helemaal niks te zeggen. Billie stottert namelijk… Hoe moet het dan met zijn grote droom om voor een groot publiek zijn grappen te vertellen?

Het verhaal is heel grappig, maar toch ook best serieus. Het gaat over spannende dingen, zoals naar een nieuwe school gaan, die de meeste lezers wel zullen herkennen. En het gaat over jezelf durven zijn. Billie stottert toevallig, maar misschien voel jij je ook weleens ‘anders’. Durf je te zijn wie je bent? Ook als dat soms best spannend is? Billie neemt je mee in zijn verhaal. En geloof me: met Billie wil je vrienden zijn. Hij is lief, maar ook echt reuze grappig! Wie weet kan hij je helpen om te zijn wie je bent. Of misschien leert hij je om andere kinderen beter te begrijpen. Want wie of wat je ook bent, samen zijn we beter!

Nou vooruit, nog één mop dan:
Welk voorwerp is het nooit met je eens?
De nietmachine!

Wil je dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Monique Dijkgraaf, Medewerker Klantcontacten

  • Schrijver: Helen Rutter
  • Titel: De jongen die iedereen laat lachen
  • Uitgeverij: Billy Bones
  • Jaar van uitgave: 2021
  • Aantal pagina’s: 293