Aangepaste openingstijden

Tijdens de schoolvakanties hebben een aantal vestigingen aangepaste openingstijden en zijn er een aantal miniservicepunten gesloten.
Kijk op deze pagina voor alle informatie.

Biebtip 428

Gepubliceerd op: 18 januari 2022 13:19

Wat een ontzettend fijn boek is dit! Ik heb genoten van het verhaal en van de illustraties. Het boek is in stripvorm (een zogenaamde graphic novel), dus ideaal als je lezen niet zo leuk vindt.

Parijs, eind negentiende eeuw. De 16-jarige kroonprins Sebastián draagt in het geheim graag jurken. Hij neemt de talentvolle jonge naaister Frances in dienst, die de meest waanzinnige jurken voor hem maakt. Als Lady Chrystallia is Sebastián een bekende in het Parijse nachtleven. Maar wat als zijn geheim uitkomt?

Hoewel het verhaal bijna 130 jaar geleden speelt, zou het ook zomaar over deze tijd kunnen gaan. Het gaat over jezelf durven zijn, worstelen met je gevoelens en angst om voor die gevoelens uit te komen. Hoewel de vorm van het boek (strip) luchtig is, vond ik het verhaal indrukwekkend. Emoties worden goed overgebracht, juist ook door de illustraties. Een kunstwerkje voor lezers vanaf een jaar of 12!

Wil je meer lezen over het thema ‘jezelf zijn’? Kijk eens bij de boeken van Susin Nielsen (11+), Hinke van Abbema (15+), de Heartstopper-serie (13+) of de graphic novel ‘Noem me Nathan’ (12+).
Zoek je een boek bij een bepaald thema? Laat het gerust weten, we denken graag met je mee!

Wil je dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Monique Dijkgraaf, Leesconsulent Voortgezet Onderwijs en Medewerker Klantcontacten

  • Schrijver: Jen Wang
  • Titel: De prins en de naaister
  • Uitgeverij: Van Goor
  • Jaar van uitgave: 2021
  • Aantal pagina’s: 276