Aangepaste openingstijden

Tijdens de schoolvakanties hebben een aantal vestigingen aangepaste openingstijden en zijn er een aantal miniservicepunten gesloten.
Kijk op deze pagina voor alle informatie.

Biebtip 432

Gepubliceerd op: 15 februari 2022 12:10

Een kookboek met de titel ‘Reishonger’. Dat klinkt alsof het bij mij past. Ik ga graag op vakantie en ben dol op koken.

In Reishonger neemt Sabine Koning van OhMyFoodness.nl je aan de hand van haar favoriete internationale recepten mee op een culinaire wereldreis. Een reis rond de wereld in 65 recepten. Sabine reist in dit boek door 13 landen en geeft per land een persoonlijke reisbeschrijving.

De inhoudsopgave is origineel weergegeven: de recepten staan per land bij elkaar in een soort vliegticket. Een mooi vormgegeven boek met prachtige reisfoto’s, foto’s van de recepten en met leuke tekeningetjes. Van streetfood uit Thailand, Zweedse kaneelbroodjes, een perfecte Italiaanse pasta tot aan spring rolls uit Vietnam, muffins uit Amerika, paella uit Spanje en Gado Gado uit Indonesië. Door deze gerechten te maken ben je weer even terug op je vakantiebestemming. De recepten zijn makkelijk te maken.

Ik kook ook graag op vakantie. We zijn geen hoteltypes, maar zitten dan in een huisje waar ik ook de ruimte heb om te koken. Thuis zoek ik tevoren recepten op die ik daar terplekke wil maken. Als wij in Turkije zijn kook ik Turks. Zijn we op Lanzarote, dan kook ik Spaans. En in Griekenland maak ik moussaka of stifado.

In Turkije heb ik een keer gevraagd bij een eetstalletje of ik zelf mijn eigen gözleme (gevulde pannenkoek) mag bakken. Dat was erg leuk om te doen: deeg flinterdun proberen uit te rollen, vullen en dan bakken. Verder is het inspirerend om op marktjes de lokale producten te kopen en te proberen. Je knoopt op deze manier leuke gesprekjes aan met locals over producten en kooktechnieken.

Mijn koffer zit altijd voller met keukengerei dan met kleding. Ook thuis ben ik altijd aan het experimenteren met recepten uit verschillende landen. Heerlijk om te doen! Leuk detail: het boek Reishonger heb ik via reisorganisatie 'Eliza was here' gewonnen met een Facebookactie. En Reishonger heb ik zeker na 2 jaar niet in het buitenland te zijn geweest door de coronapandemie. Ja, dit boek past echt bij mij!

Wil jij dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Janny Bultman, medewerker klantcontacten/ICT medewerker

  • Schrijver: Sabine Koning
  • Titel: Reishonger: een reis rond de wereld in 65 recepten
  • Uitgeverij: Nw A'dam,
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Aantal pagina’s: 203