Aangepaste openingstijden

Tijdens de schoolvakanties hebben een aantal vestigingen aangepaste openingstijden en zijn er een aantal miniservicepunten gesloten.
Kijk op deze pagina voor alle informatie.

Biebtip 441

Gepubliceerd op: 3 mei 2022 09:59

Frida (Frietje genoemd door haar vrienden) neemt altijd alle zielige dieren mee naar huis die ze vindt: een verdwaalde schildpad, een vastgebonden hond, een muis met een geknakte staart, gewonde egel en nog veel meer.

Op een dag vindt ze een oude man. Midden op het fietspad en met zijn pantoffels aan. Hij weet niet meer hoe hij heet, waar hij vandaan komt of waar hij naartoe moet. Dus neemt Frietje hem mee naar huis. Hij is dan wel geen dier, maar wel zielig! Omdat hij niet meer weet hoe hij heet, bedenkt Frietje een naam voor hem: meneer Fritz. Frietje doet, samen met haar ouders, heel erg haar best om meneer Fritz zijn geheugen terug te laten vinden. Maar zo gemakkelijk gaat dat niet. Dat zorgt voor heel veel grappige situaties.

Ze gaan een paar keer samen op pad om te kijken of iemand hem kan helpen of herkent, maar helaas vinden ze niemand die dat kan. Die uitjes verlopen niet altijd zonder problemen. Soms loopt meneer Fritz ineens weg en moet Frietje snel achter hem aan voordat ze hem weer kwijt raakt. Wel ontdekken ze samen dat meneer Fritz heel veel weet over kunst en schilderijen én dat hij heel goed kan dansen. Verder schiet het niet zo heel erg op, maar ze hebben samen wel heel veel plezier.

Ben je nieuwsgierig hoe het afloopt? Dan moet je het boek zelf maar lezen!

In mijn werk als leesconsulent krijg ik natuurlijk ook weleens de vraag of ik nog een leuk voorleesboek weet. Dit is er zeker één! Door de korte hoofdstukken en de humor is het ideaal om voor te lezen aan kinderen van een jaar of tien (al staat hij bij de A-boeken in de kast). Op school of gewoon thuis. Lekker samen lachen om de komische situaties waar Frietje en meneer Fritz samen in terecht komen en de spontane eerlijkheid van Frietje.

Wil jij dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Geraldine Galjee, leesconsulent

  • Schrijver: Cees van den Berg
  • Titel: Gevonden
  • Uitgeverij: Lemniscaat
  • Jaar van uitgave: 2020
  • Aantal pagina’s: 144