Aangepaste openingstijden

Tijdens de schoolvakanties hebben een aantal vestigingen aangepaste openingstijden en zijn er een aantal miniservicepunten gesloten.
Kijk op deze pagina voor alle informatie.

Biebtip 446

Gepubliceerd op: 7 juni 2022 11:40

In het teken van de Kinderboekenweek Gi-Ga Groen, in oktober ben ik bezig met boeken over de Natuur. Zodoende trof dit boek mijn aandacht.

Het is een stripboek (ballonstrip) over de eigenaardigheden, nut en trucjes van insecten. ( Het is een hele reeks met strips over insecten) Wel eens wat over de nachtpauwoog gehoord? Deze vlinder is er in allerlei kleuren en ze hebben geen mond: ze overleven zonder voedsel. Wist jij dat bijen een ‘spaarstand’ hebben en dat er zoiets als karate-kakkerlakken bestaat? Ken je de gaasvlieg ende zespotige boomkreeft? En het wordt nog gekker: bijen kunnen tellen en zelfs surfen.

Op een aantal bladzijden staat meer informatie over de getekende insecten. Ook achterin volgt er meer informatie over insecten in de natuur. Veel leuke en interessante wetenswaardigheden voor het kind dat niet echt van lezen houdt maar wel van natuur en beestjes. De realiteit wordt op grappige wijze verbeeld, zowel voor kinderen en voor volwassenen een aanrader.

Een leuke reeks met beestige strips die een lach op je gezicht tovert!

Wil jij dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Jantine den Toom, Teamleider educatie en participatie

  • Illustrator: Cosby
  • Titel: Insecten deel 6
  • Reeks: Insecten
  • Uitgeverij: Standaard
  • Jaar van uitgave: 2021