Aangepaste openingstijden

Tijdens de schoolvakanties hebben een aantal vestigingen aangepaste openingstijden en zijn er een aantal miniservicepunten gesloten.
Kijk op deze pagina voor alle informatie.

Biebtip 448

Gepubliceerd op: 21 juni 2022 12:30

Dit boek lijkt bijzonder alledaags, de titel is letterlijk: Dag & nacht. Het raakt het meest veilige onderwerp van gesprek: het weer. Saaiii, zou je denken. Maar niets is minder waar!

In de (zomer)vakantie liggen we weleens met onze rug in het gras en genieten we van de lucht. Een strakblauwe hemel, wolkenluchten, een regenboog, volle maan, een indrukwekkende sterrenhemel.
Maar hoe ontstaan die fenomenen? Waarom is de ondergaande zon rood? Waar is de Poolster te vinden? Hoe zie je het verschil tussen een ster en een planeet? Hoe ontstaan de wolkentypen en kun je er het weer mee voorspellen?

Helga van Leur is wolkenfanaat en meteoroloog. Govert Schilling is amateurastronoom en wetenschapsjournalist. Samen nemen ze je in dit boek mee op reis langs de hemel. Aan de hand van veel prachtige foto’s en begrijpelijke teksten beschrijven zij allerlei natuurverschijnselen. Maar het blijft niet bij kijken en beschrijven alleen: Zij leggen ook alles uit over wat er aan de hemel zichtbaar is, zowel overdag als ’s nachts.

Doet kennis afbreuk aan de verwondering? Helga en Govert vinden van niet en zijn van mening dat de natuurverschijnselen extra bijzonder zijn, als je meer inzicht hebt in het ontstaan ervan! Een heerlijk boek om er steeds weer even bij te pakken tijdens de vakantie, maar ook in het weekend of wanneer je maar naar de lucht kijkt en je jezelf afvraagt wat je ziet. Ook erg leuk voor oudere kinderen die al goed kunnen lezen!

“Wil je dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!” 

Laura de Weerd – medewerker service

Schrijver: Helga van Leur & Govert Schilling
Titel: Dag & nacht
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers
Jaar van uitgave: 2020
Aantal pagina’s: 191