Aangepaste openingstijden

Tijdens de schoolvakanties hebben een aantal vestigingen aangepaste openingstijden en zijn er een aantal miniservicepunten gesloten.
Kijk op deze pagina voor alle informatie.

Biebtip 455

Gepubliceerd op: 10 augustus 2022 12:28

In de afgelopen periode zijn de Zilveren en Bronzen Griffels en Penselen bekendgemaakt. De jaarlijkse prijzenregen voor kinderboeken. Een overzicht van prachtige boeken die je kunt vinden in de bibliotheek. De gouden Griffel en Penseel worden bekendgemaakt tijdens de Kinderboekenweek in oktober.

Wat mij betreft is een van de kanshebbers het boek ‘Alle wensen van de wereld’. Een poëzieprentenboek over de grote en kleine, fijne en moeilijke dingen in ons leven. De gedichten zijn kleine verhaaltjes. Ze bevatten geweldige taalvondsten waarover je kunt nadenken. Herkenbaar, toegankelijk en verfrissend.

Het is bedoeld voor kinderen van 8 t/m 11 jaar, maar ik daag volwassenen uit om dit boek ook te lezen. Wat is bijvoorbeeld geluk en hoe ervaar je heimwee? Ga op reis met het gedicht ‘Werelden’. De illustraties maken dit boek helemaal af en passen bij de tekst. Het is een bundel die je pakt om tot stilstand te kunnen komen in deze drukke wereld.

Wil jij dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Karin Wolf-Antink, Specialist Educatie

  • Schrijver: Rian Visser en Janneke Ipenburg
  • Titel: Alle wensen van de wereld
  • Uitgeverij: Leopold
  • Jaar van uitgave: 2021
  • Aantal pagina’s: 34