Aangepaste openingstijden

Tijdens de schoolvakanties hebben een aantal vestigingen aangepaste openingstijden en zijn er een aantal miniservicepunten gesloten.
Kijk op deze pagina voor alle informatie.

Biebtip 5

Gepubliceerd op: 21 februari 2013 00:35

"De Amsterdamse popmuzikant Tijn Touber (bekend van Lois Lane) besloot twintig jaar geleden van de ene op de andere dag te stoppen met seks, drank, luxe, carrière, sigaretten, afleiding en hippe schoenen. Zijn doel: verlicht worden. Na veertien jaar maakte hij de balans op en dacht: als ik nu nog niet verlicht ben, dan word ik het nooit meer. Hij keerde terug op aarde en ging weer vrijen, dansen, zingen, feesten en .... verlicht zijn."

Geprikkeld door deze tekst op de achterkant las ik in de warme zomerweken van 2010 dit heerlijk bevrijdende boek van Tijn Touber. Toegegeven, van de titel word je niet meteen warm, maar dat is echt het enige minpuntje. Op een frisse, onderhoudende en uiterst inspirerende wijze laat de schrijver zien dat verlichting onze oorspronkelijke natuur is en dat het zelfs moeilijker is om niet verlicht te zijn dan het wèl te zijn.
Elk hoofdstuk begint met een pakkende quote (neem deze: "Arme man, hij had maar één mening en daar heeft hij zijn hele leven mee gedaan"- Loesje - of deze: "Naarmate ik ouder word, ga ik steeds meer van het veld zien" - Johan Cruijff).
Tijn Touber neemt je in dit boek mee op de spannendste reis die je ooit zult maken: de weg terug naar je eigen licht. Onderweg maak je kennis met de mensen die hij door de jaren heen interviewde voor bladen als Ode en Happinez, zoals Eckhart Tolle, Bert Hellinger en Neale Donald Walsch. Een aanrader dit boek, voor een ieder die wil ontdekken hoe magisch en moeiteloos het leven kan zijn.

"Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!"


Ankie van der Lende, Medewerker Klantencontacten

  • Schrijver: Tijn Touber
  • Titel : Spoedcursus verlichting: een innerlijk avontuur
  • Uitgeverij: Utrecht: LeV, 2010
  • Aantal pagina's: 248