Aangepaste openingstijden

Tijdens de schoolvakanties hebben een aantal vestigingen aangepaste openingstijden en zijn er een aantal miniservicepunten gesloten.
Kijk op deze pagina voor alle informatie.

Computercursisten ontvangen certificaat van wethouder Jeensma

Gepubliceerd op: 20 februari 2024 15:00

Wethouder Bertus Jeensma heeft dinsdagochtend certificaten uitgereikt aan de deelnemers van de computercursus bij de bibliotheek in Elburg. Gemeente Elburg heeft deze cursus over basisfuncties van de computer en veilig internetgebruik aangeboden aan de deelnemers.

Wethouder Jeensma feliciteerde de deelnemers met hun certificaten en noemde het belangrijk dat ze met de computer leren werken. Hij hoopt dat ze hun opgedane kennis met veel plezier blijven gebruiken.

De deelnemers waren blij dat ze de stap gezet hebben om een computercursus te volgen. Hoewel het in het begin wel eens lastig en moeilijk was zijn ze nu enthousiaste computergebruikers. “Ik ben best trots!” vertelde een van de deelnemers aan wethouder Jeensma. “Door deze cursus kom je zelf achter zaken, je doet het zelf, in je eigen tempo, en dat werkt het beste,” vulde een andere deelnemer aan. Andere cursisten vertellen verder. “Het gaat steeds makkelijker, in het begin was ik heel moe. Maar nu is het zelfs leuk,” en “Blij dat ik de cursus gevolgd heb, ik heb veel nieuwe dingen geleerd. Het is nu niet meer nodig dat ik de kinderen of kleinkinderen om hulp vraag. Ik kan het nu zelf.”

De deelnemers prijzen ook de trainers. “Ze hebben alle geduld en altijd tijd om te helpen. Het is fijn om in een groep een cursus te volgen, je merkt dat je niet de enige bent die iets niet weet.”

Trainer Janny vult aan “Dit was een leuke groep cursisten. Het is mooi om de saamhorigheid in de groep te zien groeien. Ze helpen elkaar en zien om naar elkaar. Het gaat niet alleen om het leren, maar ook om ontmoeting en gezelligheid.”

Wethouder Jeensma heeft veel waardering voor de deelnemers. “Echt goed dat ze de cursus gevolgd hebben en wat fijn om te horen dat verschillende deelnemers doorgaan met de volgende computercursus over DigiD. Want dat wordt steeds belangrijker.”