Wij zijn maandag 6 juni (2e Pinksterdag) gesloten

Coördinator VoorleesExpress

De VoorleesExpress introduceert het voorleesritueel in gezinnen. De voorlezer komt twintig weken lang, een keer per week, een uurtje bij een gezin thuis om voor te lezen aan de kinderen (2-8 jaar).

Hij/zij betrekt de ouders en geeft hen de handvatten om zelf voor te lezen en (bibliotheek)boeken in huis te halen. Het voorleesseizoen start twee keer per jaar (in september en in januari) en duurt twintig weken. Het project blijkt een goede manier om het leesplezier te vergroten, de taalomgeving te verrijken en de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren.

Als coördinator begeleid je een paar voorlezers en gezinnen. Met het team van voorlezers heb je gedurende het seizoen drie bijeenkomsten waarin de voorlezers ervaringen kunnen uitwisselen, met elkaar kunnen meedenken en informatie krijgen. Daarnaast ga je drie keer mee op gezinsbezoek. Je stelt met de ouders de doelen op en denkt mee over hoe het voorleesritueel het beste vorm kan krijgen in het gezin. 

Je bent flexibel, hebt organisatorisch vermogen, kunt oplossingsgericht denken en handelen, kunt goed communiceren met diverse doelgroepen, vindt het leuk om mensen te motiveren, hebt een open en nieuwsgierige houding, woont in gemeente Elburg, Oldebroek, Heerde of Hattem en je wil je voor een half jaar aan het project verbinden. 

Je wordt begeleid door de lokale Bibliotheek: de uitvoerende partij van de VoorleesExpress. Je volgt een training in de begeleiding van vrijwilligers en het betrekken van ouders.

Zie ook www.voorleesexpress.nl Voor meer informatie ggaljee@bibliotheeknoordveluwe.nl