De bibliotheek ’t Harde gaat verhuizen!

Van 24 juni t/m 9 juli is de bibliotheek 't Harde gesloten i.v.m. een verhuizing.

Coördinator VoorleesExpress

De VoorleesExpress introduceert het voorleesritueel in gezinnen. De voorlezer komt twintig weken lang, een keer per week, een uurtje bij een gezin thuis om voor te lezen aan de kinderen (2,5 - 8 jaar).

Hij/zij betrekt de ouders en geeft hen de handvatten om zelf voor te lezen en (bibliotheek)boeken in huis te halen. Het voorleestraject start in de periode september tot en met mei en duurt twintig weken. Het project blijkt een goede manier om het leesplezier te vergroten, de taalomgeving te verrijken en de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren.

Als coördinator begeleid je een aantal voorlezers en gezinnen. Je woont samen met je voorlezers twee keer per jaar een bijeenkomst bij die georganiseerd wordt door de projectleiding. Hierbij wordt algemene informatie gegeven en ga jij met je eigen voorlezers ervaringen uitwisselen en ideeën opdoen. Daarnaast ga je drie keer mee op gezinsbezoek. Je stelt met de ouders de doelen op en denkt mee over hoe het voorleesritueel het beste vorm kan krijgen in het gezin. Je maakt gebruik van een digitaal volgsysteem waarmee je op de hoogte blijft van de vorderingen bij de gezinnen.

Je bent flexibel, hebt organisatorisch vermogen, kunt oplossingsgericht denken en handelen, kunt goed communiceren met diverse doelgroepen, vindt het leuk om mensen te motiveren, hebt een open en nieuwsgierige houding, woont in gemeente Elburg, Oldebroek, Heerde of Hattem en je wil je voor een langere tijd aan het project verbinden. 

Je wordt begeleid door de lokale Bibliotheek: de uitvoerende partij van de VoorleesExpress. Je krijgt informatie over het project, het begeleiden van vrijwilligers en het betrekken van ouders.

Zie ook www.voorleesexpress.nl Voor meer informatie ggaljee@bibliotheeknoordveluwe.nl

Aanmelden