Bezoekers weer welkom!

Na het versoepelen van de coronamaatregelen zijn bezoekers voor steeds meer zaken welkom in de bibliotheekvestigingen. We vragen daarbij wel aandacht voor een aantal voorwaarden en richtlijnen. Lees meer

Informatie over bibliotheek

De Stichting Basisbibliotheek Noord-Veluwe verzorgt de bibliotheekvoorziening voor de gemeenten Elburg, Epe, Hattem, Heerde en Oldebroek. Bij De Bibliotheek Noord-Veluwe staan ruim 27.000 leden ingeschreven. Zij lenen jaarlijks ongeveer 800.000 boeken en e-books.

Sinds juni 2007 is De Bibliotheek Noord-Veluwe een gecertificeerde bibliotheek. De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid. Een gecertificeerde organisatie voldoet aantoonbaar aan de kwaliteitsnormen van Kwaliteit in Beeld die gelden voor Bibliotheken, Cultuurcentra en Taalhuizen.

De Bibliotheek Noord-Veluwe heeft negen vestigingen, twee uitleenposten en vier uitleenpunten. Leden kunnen boeken, tijdschriften en dvd’s lenen, bezoekers kunnen kranten en tijdschriften lezen en gebruik maken van de computers en wifi.

Leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe kunnen gebruik maken van het aanbod van www.onlinebibliotheek.nl (e-books, LuisterBieb en in de zomervakantie VakantieBieb). Digitale bronnen zijn voor bezoekers in de vestigingen raadpleegbaar, voor leden zijn de meeste bronnen ook vanuit huis te gebruiken. Het gaat om bijvoorbeeld LiteRom (recensies van boeken en interviews met schrijvers), Bereslim (digitale prentenboeken) en Theorie.nl (voorbereiding op het rijbewijs).

De backoffice van de Bibliotheek Noord-Veluwe ontwikkelt projecten, activiteiten en (nieuwe) diensten op het gebied van lezen, leren, informeren en participeren. Sinds 2013 wordt een gezamenlijke backoffice gevormd met de bibliotheken in Ede, Brummen|Voorst en Nijkerk.

Stichting openbare basisbibliotheek Noord-Veluwe

Stationsstraat 16