Voorwaarden en richtlijnen

Na het versoepelen van de coronamaatregelen zijn bezoekers voor steeds meer zaken welkom in de bibliotheekvestigingen. We vragen daarbij wel aandacht voor een aantal voorwaarden en richtlijnen. Lees meer

Jeugd tot en met 17 jaar

• Gratis
  • Gratis lenen van boeken, tijdschriften en dvd’s; t/m 13 jaar alleen jeugdmedia
  • E-bookabonnement
  • Luisterboeken via LuisterBieb-app
  • Thuisgebruik digitale bronnen
  • 20 items lenen
  • Uitleentermijn 4 weken
  • Gratis reserveren bij Gelderse openbare bibliotheken
  • Gratis verlengen
  • Gratis gebruik van internet en WiFi in de Bibliotheek*

*een uur gratis internet per dag

Overige tarieven

• Inschrijfgeld € 3,00
  • Duplicaatpas : € 3,00
  • Inschrijfgeld : € 3,00
  • Aanvragen buiten Gelderse openbare bibliotheken: € 7,50
  • Kopie/print zwart/wit : A4 € 0,10; A3 € 0,20
  • Kopie/print kleur: A4 € 0,50; A3 € 1,00

Alle abonnementen zijn boete- en leengeldvrij. Je kunt met je pas in alle 15 vestigingen lenen. Zie ook de algemene voorwaarden.

Geleende materialen

Bij de Bibliotheek Noord-Veluwe mag u de geleende materialen vier weken in huis houden.Wij helpen u graag om de inleverdatum in de gaten te houden:

• Bij het lenen van de materialen kunt u een bon printen waarop de inleverdatum staat.
  • Op onze site kunt u via Inlog kijken wanneer u de geleende materialen weer terug moet brengen.
  • U kunt aangeven dat u per mail een inleverattendering wilt ontvangen vlak voor de uitleentermijn afloopt.
  • Via de app De bibliotheek kunt u een push bericht ontvangen vlak voor de uitleentermijn afloopt.

U blijft als lener altijd zelf verantwoordelijk voor het tijdig inleveren van uw boeken/dvd, ook als één van genoemde hulpmiddelen niet of niet goed functioneert.

Legitimatie

Bij inschrijven voor het lidmaatschap in de vestiging of bij het afhalen van uw pas bij online inschrijven dient u zich te legitimeren. Kinderen onder de 16 jaar kunnen alleen worden ingeschreven met toestemming van een ouder/verzorger. Bij aanmelding als gastlener dient u zich te legitimeren.

Alle abonnementen zijn boete- en leengeldvrij. U kunt met uw pas in alle 15 vestigingen lenen. Zie ook de algemene voorwaarden.